– Jag vill inte åka runt och förlora de flesta matcherna utan jag vill gå in med inställningen att kunna vinna varje match. Vi hade ambitionen att göra det i år, men lyckades inte, säger Victor Lundberg.

Vad talar för att du blir kvar i Sirius?

– Att det blir en slagkraftig trupp.

Victor Lundberg kom till Sirius inför säsongen 2013/2014 från Falu BS i allsvenskan och skolades tidigt om från ytterhalv till libero. Inför den gångna senaste säsongen lovordades han av förbundskaptenen Svenne Olsson som ”Sirius näste landslagsman”.

Att Sirius har anlitat Esa Määttä som ny tränaren välkomnar Victor Lundberg.

– Det är helt rätt väg att gå för Sirius. Esa är en tränare som tänker mycket på individuell utveckling och att utveckla unga spelare. Sedan är det ett prövat kort när det gäller seniorbandy och svensk bandy, men han har kollat mycket på bandy och har en klar bild hur han vill att Sirius ska spela, säger Victor Lundberg.

Någon klar bild om Esa Määttä kommer att ha Victor Lundberg att tillgå den kommande säsongen finns dock inte.

– Det kommer att bli några veckors fundering nu. Jag kommer vara kvar i Uppsalatrakten efter tjejen har två år kvar på skolan, men jag stänger inga dörrar utifrån. Jag ska kolla vad som är bäst för min egen karriär och vad som är mest utvecklande för mig, säger Victor Lundberg.

Att pendla för spel i Västerås, spel i Stockholm eller Sandviken är inget hinder för Lundberg, som redan har fått förfrågningar från klubbar. En av dem är Hammarby, enligt uppgifter till UNT.

– Det har varit mer lösa rykten och prat än konkreta förfrågningar, säger Victor Lundberg.

En armskada stoppade stora delar av Victor Lundbergs gånga säsong, men den hindrar inte honom från att se framåt.

Han ser upp till spelare som Martin Johansson (Villa-Lidköping) och Joakim Svensk (Edsbyn) och vill konkurrera på den absoluta toppen på sin position.

– Martin Johansson är den bäste på sin position skulle jag säga. De är några steg före mig i utvecklingen men det är bara inspirerande, man ser och lär av dem. Det är där uppe jag vill vara och jag vill vara i en miljö där jag kan utvecklas allra bäst, säger Victor Lundberg.