Efter raset mot Malmö FF senast åker Sirius till Medelpad för att möta ett mycket formstarkt Gif Sundsvall, som vände 0–1 till seger senast i det prestigefyllda mötet mot Östersund på bortaplan.

Sundsvall kan vara allsvenskens största överraskning den här säsongen.

– Inte för mig. Jag vet att Sundsvall har en hög nivå, så jag är inte överraskad över deras resultat. Det är ett välorganiserat och jättebra lag, säger Siriustränaren Kim Bergstrand.

Trots överhalningen mot Malmö så finns det en optimism i Sirius. Laget spelade hyggligt jämnt med MFF i två tredjedelar av matchen innan hemmalaget fick en tveksam straff – sedan kom Siriusraset.

– Det är egentligen en 2–1 eller en 3–1-match. Vi åker upp till Sundsvall för att vinna. Sedan får man se hur matchutvecklingen blir, säger Bergstrand.

Jesper Arvidsson är avstängd efter ett gult kort mot Malmö, och den naturlige ersättaren är Karl Larson, som finns med i truppen mot Sundsvall. Exakt hur laget kommer att formeras vill inte Bergstrand avslöja.

Sam Lundholm, som var aktuell för comeback redan mot Malmö, är tillbaka i truppen och kan definitivt vara en spelare för startelvan.

Moses Ogbu och Christer Gustafsson inledde Malmömatchen på bänken och en inte alltför vild gissning är att i alla fall någon av dem startar mot Sundsvall.

Bottenstriden i allsvenskan är oerhört jämn. Trelleborg tog poäng mot Norrköping och visade att man verkligen tänker ge sig i första taget.

Dalkurd, som pressade serietvåan Hammarby senast, tar emot IFK Göteborg på söndagen och Elfsborg möter Kalmar.