UNT skrev i helgen om att Dagge Lundin fått ett kontraktsförslag från Uppsala HK som han skulle fundera över.

– Det är en lägre nivå, men jag har alltid känt att Uppsala är en stor stad och ett område med stor potential. Hade det varit ett division II-anbud i en håla i skogen hade jag inte varit ett dugg intresserad, sade Lundin då.

Och nu är allt klart. Från att ha varit tränare i Skåenla under samtliga år av tränarkarriären väntar en ny utmaning i en en ny miljö. Och på en annan, lägre, nivå.

– Vi får in rutin och erfarenhet av elitserien och det är ingenting vi har. Killarna i laget har knappt sett en elitseriematch, säger Bring som är riktigt nöjd med att få till en så bra lösning efter avgående Gustaf Ahlroos.

Hur stort är det här för Uppsala HK?

– Det här är väldigt stort, och jätteviktigt för oss, säger Bring om värvningen som i ett första skede handlar om ett ettårsavtal.

– Vi börjar med det här, men tror att båda är överens om att vi hoppas på fler år, säger Bring.

Uppsala HK kvalspelade mot division I men trots att man var nära att lyckas ta klivet upp blir man kvar i tvåan. Men nu ska klivet tas med hjälp av Lundin istället tas nästa säsong. Och kanske kan Lundins intåg göra Uppsala attraktivare bland spelare.

– Det långsiktiga är att bygga det på egna spelare, men vi behöver få in lite förstärkningar och vi hoppas att det här kan locka lite etablerade spelare, vi behöver kanske tre fyra stycken, säger ordföranden.

Lundin kommer aktivt att börja jobba med laget först 1 augusti.