Det var i april som olyckan var framme i en träningsmatch mot Djurgården. 27-åringen tvingades bryta redan i den första halvleken – och efteråt visade det sig att korsbandet var av. Operationen skedde i juni.

När UNT når Julia Lyckberg under fredagseftermiddagen pågår den nio månader långa rehabiliteringen för fullt. Någon gång under senvintern kan hon troligen vara tillbaka på allvar.

– Det går bra. Jag har kommit en bit, men det är en början, säger Lyckberg.

Liksom 15 andra spelare i truppen sitter mittfältaren på ett utgående kontrakt efter den här säsongen.

– Jag har lite svårt att prata om det just nu, men absolut tränar jag för att komma tillbaka, fortsätter Uppsalaspelaren.

Under lördagen väntar IFK Kalmar på hemmaplan för Uppsala Fotboll. Gästerna jagar en allsvensk plats nästa säsong, medan hemmalaget vill sluta topp fem.

–Vi har flera roliga matcher kvar, speciellt den i morgon mot Kalmar med tanke på deras tabellläge och att vi är sugna på revansch efter förlusten i somras (1–2) och efter förra helgens förlust (0–1 hemma mot Kungsbacka). Det är klart att det kommer att bli en tuff match, men jag tror att den kommer bli rolig. Jag skulle gärna ha spelat den själv, säger Julia Lyckberg.