I slutet av den andra perioden vände Hagunda underläge till ledning efter tre mål på fyra minuter. Först reducerade Joel Norman till 1–2 och sedan gjorde hemmalaget två mål på mindre än en minut när Markus Åkerfeldt satte 2–2 – hans fjärde mål på två matcher – och sedan sköt Martin Holm ledningen till Hagunda.

– Vi gick ned på två femmor och började spela väldigt aggressivt. Vi drog upp ett tempo som de inte hängde med i och fick bra effekt på våra förändringar, säger Mårten Pederson, tränare i Hagunda.

I den tredje perioden stod Alexander Johansson för en dubbel som gjorde att Hagunda behöll ledningen och till slut vann med 5–4 efter att Hudik/Björkberg reducerat med drygt fyra minuter kvar att spela.

Artikelbild

– Det här var vår bästa insats hittills för säsongen, vi är fortfarande lite ineffektiva men börjar visa vad vi står för och hur vi kan spela. Både anfall och försvar satt bättre så jag är riktigt nöjd med matchen, säger Mårten Pederson.

Därmed tog Hagunda hand om de viktiga poängen stod på spel i IFU Arena och passerar Hudik/Björkberg i tabellen.

Efter sju matcher står Hagunda på tolv poäng och i nästa omgång väntar en ny viktig match.

– När vi driver upp tempot och visar att vi ska föra matcherna är vi som bäst men det gäller att vi fortsätter att göra det. Vi jobbar på bra nu och får fortsätta på samma sätt, säger Mårten Pederson.

Det här var Hagundas första av tre matcher på åtta dagar och nästa omgång spelas redan på onsdag då Hagunda ställs mot Gävle på bortaplan.