Sirius har som bekant haft en minst sagt tung höst – fram tills nu. Efter sju raka förluster kom det till sist en seger hemma mot Djurgården (2–0) för nära en vecka sedan.

Borta mot Hammarby var det nära att den andra raka trepoängaren kom.

I den 61:a minuten fullbordade Siriusanfallaren Shkodran Maholli en upphämtning och vändning från underläge med 0–2 till ledning med 3–2 med halvtimmen kvar att spela.

Men Sirius orkade inte hålla emot i slutet. Hammarby kvitterade genom Sander Svendsen i den 85:e spelminuten efter en servering av inbytte Kennedy Bakircioglu.

– Vi kom inte upp i press på Kennedy (Bakircioglu) när de gjorde målet. Sedan hade vi huvudet lite grann i armen ett tag när vi inte fick ned bollen djupare på Hammarbys planhalva och utnyttja ett par omställningar. Annars tycker jag att vi stod upp okej i slutet, säger Kim Bergstrand om försvarsspelet den sista kvarten.

Maholli var annars den som låg bakom det mesta för Sirius i anfallsväg. Nyförvärvet från i somras reducerade till 1–2, passade fram Johan Andersson till 2–2 och satte som tidigare nämnts 3–2.

– Han var jättebra. Han var bra i förra matchen (mot Djurgården) också och var väldigt bra i dag, så hans formkurva pekar uppåt. Det är viktigt för oss, särskilt i den skadesituation som vi har i truppen just nu, fortsätter Bergstrand.

Är du nöjd med oavgjort?

– Nöjd är jag inte, men när man summerar allt så tar jag en poäng när vi låg under med 0–2.

Shkodran Maholli var som sagt nära att bli matchvinnare.

– Det var starkt av oss att komma tillbaka från 0–2 och leda med 3–2 där vi även var nära att göra 4–2, men bollen ville inte in. Vi är besvikna över att vi inte fick med oss tre poäng när vi var så nära, men samtidigt som matchbilden var i slutet på andra halvlek så får vi nog vara nöjda med en poäng, säger Maholli som nu är uppe på sex mål på 14 matcher i allsvenskan.

Vad säger du om din egen insats?

– Jag gjorde en bra match senast mot Djurgården, men då blev det inga poäng för min del och laget vann, så jag ska inte klaga. I dag fick jag hjälpa laget genom att göra två mål, så det kändes skönt.

I den 69:e minuten byttes ytterbacken – och målskytten – Johan Andersson ut för Sirius.

– Det var kramp i vaden, säger Andersson som räknar med att vara tillgänglig i nästa match för Sirius hemma mot Malmö FF på söndag.