Inför Rally Swedens Historicklass pratade UNT med Tom Axelsson som tidigare år hade placerat sig fyra och som i år hoppades på en liknande placering. I år blev det bara en tiondeplats för veteranen. Några som det dock gick bättre för var just Peter Holmberg och Dennis Holmgren som placerade sig på en tredjeplats i klassen trimmat tvåhjulsdrivet, efter ettan, och tidigare världsstjärnan, Petter Solberg och tvåan Daniel Wall, något som i slutändan ledde hela vägen till en total sjätteplacering.

– Det gick otroligt högt över förväntan. Vårt mål var bara att ta oss runt och sikta på en tiondeplacering i klassen. Det var ändå första gången vi körde rallyt. Jag är verkligen jättenöjd, säger Peter Holmberg.

Till och med storstjärnan Petter Solberg fick känna sig slagen vid ett skede.

Artikelbild

| Topp tre. Från vänster till höger: Lina Johansson, Petter Solberg, Daniel Wall, Dennis Holmgren och Peter Holmberg.

– Den största höjdpunkten var nog när vi slog Solberg i heatet vid Hagfors, säger Holmberg.

Men det var inte bara solsken.

– Vid några hopp körde vi för fort, så vi flög långt. För de moderna bilarna är det inga problem, men när vi landade så small det som bara den. Efter de första smällarna tänkte jag "nu är det färdigkört". Efter loppet upptäckte vi att växellådsbalken hade gått rakt av, berättar Holmberg.

– Vid varje service var vi tvungna att svetsa och hålla på för att vi skulle ta oss igenom tävlingen.

Total vinnare blev Kenneth Tomasson och Per Wiksten medan den gamle norska storstjärnan Petter Solberg tog en andraplats tillsammans med Pernilla Solberg. Trea blev Mats Jonsson och Johnny Johansson. För upplänningarna var det tuffare där man, utöver tidigare nämnda sjätte- och tiondeplats, inte kunde hittas på resultatlistan förrän på en total 18:e-plats genom Dick Larsson och dottern Jessica från Rasbo.