Tom Axelsson var efter fredagens rally inte ens säker på att han skulle komma till start under lördagen då han hade motorproblem och inte ville riskera att köra sönder bilen. Men efter en sen natt så var den startklar på lördagsmorgonen. Axelsson lyckades köra upp sig till en femteplats och inför den sista sträckan, SS 19, låg han två minuter efter ledande Arne Bäckström från Haninge MK. Tyvärr blev det ingen mer avancering för Axelsson, utan han stannade på femteplats.

Hur var dagens körning?

– Ja, motorn var ju inte riktigt hundra idag heller. Men det gick bra ändå och vi kom upp en placering! Vi var uppe till klockan ett på fredagsnatten och fixade med bilen. Sedan var det bara att gå upp klockan sex på morgonen dagen efter. Rallylivet är inte särskilt glamoröst om man säger så, skrattar Axelsson.

Vad tycker du om rallyt i stort?

– Väldigt bra arrangerat! Personligen tycker jag att Upplands sträckor var roligast att köra. Det är på hemmaplan och det var även de sträckor som gick allra bäst för mig. Lite strul med motorn men annars har det inte varit några problem, jag är nöjd.

Bäckström från Haninge MK lyckades hålla kvar första placeringen och vann loppet med en marginal på två sekunder till tvåan Arne Rådström från Östmarks MFF.

Axelsson får vi med stor sannolikhet återse i nästa års tävling. Han är en av få som har kört alla de tio år sedan den moderna tappningen av rallyt startade.