Målmedveten Östlund vann dubbelt

Upsala tennisklubb hade fina framgångar internationellt via Fanny Östlund och Julia Lövqvist. "Kan slå alla på den här nivån", säger Östlund.

Fanna Östlund från UTK tog hem segrar i både singel och dubbel i Kairo.

Fanna Östlund från UTK tog hem segrar i både singel och dubbel i Kairo.

Foto: Privat

Tennis2019-09-16 17:40

Singelturneringen i Kairo seglade hon igenom utan att tappa ett enda set.

När hon tillsammans med Bojana Marinkovic från Serbien gjorde samma sak i dubbeln tog Fanny Östlund från UTK sin andra titel på bara en tävlingsvecka.

– Jag inledde starkt i singeln och sedan gick det liksom bara bättre och bättre för varje match. Jag höll mig till min plan och den gav utdelning, säger Fanny Östlund när vi når henne under en mellanlandning i Istanbul.

– Jag har aldrig lyckats gå igenom en turnering utan att tappa ett enda set, så det var riktigt kul. Grymt häftigt att vi gjorde samma sak i dubbeln också, skrattar hon.

Det är bråda dagar för Östlund. Redan under tisdagen är det dags för nya matcher på ITF-touren – den här gången i turkiska Antalya. Även det en tävling i klassen W15 (15 000 dollar i segerpengar).

– Skönt att ha med sig segrarna in till den här turneringen, det ger självförtroende. Målet är att vinna även här och jag vet att jag kan slå alla på den här nivån om jag har bra dagar. Nu gäller det bara att ställa om från grus till hardcourt.

Segrarna i Kairo innebär att Fanny klättrar 50 placeringar på WTA-rankningen. Nu är målet att nå lika högt, och högre, än hon var innan skadan ifjol.

– Målet den här säsongen har ju varit att komma tillbaka från skadan jag hade ifjol. Nu är målet att sakta komma tillbaka till samma rakning som tidigare, runt 500, och sedan komma ännu högre.

UTK fanns även representerade i spanska Ceuta under helgen där Julia Lövqvist spelade sig fram till sin första semifinal i karriären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!