Bland annat gick Sirius tränare Kim Bergstrand nyligen till hårt angrepp i UNT.

– Sanningen är att det från början handlade om en hemvist som vi diskuterade. Sedan blev det två, en för herr och en för dam. Tre har aldrig varit under diskussion och att då som högsta politiker säga tre, det är fake news och sorgligt. Man undrar verkligen hur det står till med våra politiker för det här är en sorglig historia, Sirius förtjänar bättre, sa Bergstrand bland annat.

Siriustränaren fanns inte på plats när det första spadtaget för nya Studenternas togs under onsdagen. Det gjorde däremot Rickard Malmström (MP), som är ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Nu uttalar han sig om kritiken.

– Det där får andra recensera. Jag tycker att det är fantastiskt att vi har en ny anläggning för elitfotboll för första gången på hundra år, och jag tycker att det är på tiden att sätta spaden i marken och jag tycker att vi borde ha fått den spaden i marken för länge sedan. Jag tycker att det finns anledning för alla som gillar fotboll att tycka att det här är en stor dag, säger Malmström.

Du svarade inte riktigt på frågan...

– Jo, jag svarade att det där får andra recensera, och det skulle jag med glädje läsa. Andra får tycka om det. Jag lägger mitt krut på att fotbollen i Uppsala har fått en ny arena.

Vilka lag som kommer att spela på arenan är i dagsläget inte klart. Sirius, Uppsala Fotboll och Dalkurd har alla anmält intresse.

– Det stämmer att det är de som har anmält intresse. Men det här kommer att bli en anläggning som det ska spelas matcher och tränas på så mycket det går. Den ska vara öppen, även om elitlagen så klart har prioritet. Men de tider som inte bokas upp av elitklubbar där kommer vi se till att få in barn och ungdomar så att även de kan komma in här. Jag tycker att det är viktigt att peka på att det här är en anläggning som ska fyllas med så mycket verksamhet som det bara går hela tiden, men i första hand serva elitlagen, säger Rickard Malmström och fortsätter:

– Och de som visar konkret intresse här just nu är Uppsala Fotboll och Sirius, och deras behov kommer att stå i första rummet och det är dem vi i första hand kommer att tillgodose och det kommer vi att kunna göra. Men det har hela tiden funnits utrymme för mer än så, och det viktiga nu är att vi fyller den här anläggningen med så mycket verksamhet som möjligt så att det blir en levande plats.

Hur går diskussionen med Dalkurd?

– Det står skrivet i stjärnorna. Jag har ingen inblick i hur deras styrelse tänker kring det här faktiskt.

När vill du ha ett besked från dem?

– Vi har inget förhållningssätt till tiden. De har säkert sin egen tidspress, men vi jobbar inte så. Vi hanterar de klubbar som finns i stan. Det är först om de landar här som det blir aktuellt. De har säkert en massa bryderier just nu.