15–5. Det tål att läsas igen. Storvreta körde AIK sönder och samman under söndagens match i superligan. 1–0 kom redan efter nio sekunder. Efter tolv minuter stod det 7–0. Bland många glädjeämnen hos Storvreta så var det kanske ett som stack ut lite extra. Alexander Rudd gjorde säsongens första mål på straff och hann med ytterligare ett innan matchen var slut. Hans första nätkänning sedan i april.

– Är det så pass? Det är kul att vara tillbaka i målprotokollet. Jag har inte gjort så många matcher (matchen mot AIK var Rudds nionde för säsongen) och försöker ta det sakta men säkert och inte stressa fram något. Jag tränar ganska hårt nu och är sliten i kroppen, jag känner mig inte fräsch så men det är medvetet. Det känns bättre och bättre, säger Rudd.

Hur nedtränad är du?

– Fruktansvärt nedtränad. Jag kör försäsong samtidigt som jag kör vanlig säsong så jag är sliten och har inte den riktiga kraften i varken kropp eller knopp. Tanken är att jag ska vara i form till slutspelet så jag kommer att börja trappa ned lite snart.

Rudds första mål kom på straff, men det var inte någon säker variant. Sakta, sakta rullade bollen in bakom Jonathan Hjelm i AIK:s mål till 5–0.

– Det var bestämt sedan innan att jag skulle ta straffen. Han fick en liten hand på den tror jag, det var inte det snyggaste straffmålet men det räknas ändå.

Nio månader sedan sist, är du pånyttfödd?

– Jag skulle vilja födas om på nytt faktiskt haha. Nej, men jag känner mig inte i slag än, men det är kul att vara tillbaka och spela innebandy igen. Jag har inte mått såhär bra sedan hjärnskakningen så det känns bra. Livet börjar ljusna.

Söndagen i IFU Arena blev alltså en riktig klang- och jubelföreställning från start till mål.

– Vi mötte ett fruktansvärt blekt AIK samtidigt som vi var både vassa och giriga i anfallszon. Då kan det se ut såhär, säger Rudd.

Även assisterande tränaren Hannes Öhman var förvånad över vilken blek profil som AIK, som jag nytt kontrakt, stod för.

– Jag förstår inte deras tänk. AIK ligger i skiten och borde vara mer desperata och jobba hårdare. I dag var det en överkörning från minut ett till 60 så det var inget snack, säger Öhman.

Och det är en skön känsla som 15–5 ger Storvreta inför veckan som kommer. Där väntar nämligen först derby mot Sirius och sedan seriefinal mot Falun.

– Nu kommer de två roligaste matcherna för säsongen med Sirius och Falun. Det är en viktig vecka, vi är två poäng bakom Falun så tar vi full pott så kliver vi förbi. Det är inspirerande, säger Rudd.