Storvreta är på väg mot målrekord i superligan denna säsong. Högstanoteringen på 194 mål är från säsongen 2012/13 (26 matcher). Förra säsongen blev det 192 mål på 32 matcher och hittills denna säsong har laget kastat in 193 fullträffar på lika många matcher som 12/13. Sex matcher återstår av årets grundserie.

– Förra året var ett speciellt år med liten trupp. Då var vi färre som skulle göra det. Nu har vi tre starka femmor och när alla producerar är chansen stor att det blir mycket mål, säger Jimmie Pettersson.

Så sent som i söndags gjorde han två och Storvreta hela elva mål borta mot Höllviken. Det var inte mindre än åttonde matchen serieledarna gjorde tvåsiffrigt på motståndarna.

– Vi har pratat om att skjuta mycket. Och kollar man statistiken skjuter vi mycket mer per match och per period, säger Pettersson.

Han var skadad ett tag under säsongen och missade sju matcher men har högst målsnitt i laget på de han spelat. Hans 23 fullträffar totalt överträffas endast av Valdemar Ahlroth på 27.

Med Höllviken borta i söndags och Pixbo hemma i kväll fick Storvretaspelarna under måndagen återhämta sig med individuell träning. Pettersson ägnade sig då bland annat åt sin nyfunna träningsform, yoga.

– Jag började med det i somras. Jag har kollat på Youtube och gör likadant som dem, berättar han.

Under försäsongsturneringen i Lettland fick han även sällskap på yoga-mattan av lagkompisarna Victor Andersson och Viktor Klintsten.

– Men jag tror inte att de har fortsatt. Man måste ju ha lite rörlighet och Victor Andersons höfter säger nog ifrån.

Beroende på antal träningspass med laget försöker han få till minst ett, helst fler, yogapass i veckan. Och han tycker att det ger resultat även om han i början alltså var skeptisk.

– Det har känts mycket bättre. Man slappnar av och släpper på musklerna.

Kvällens motståndare Pixbo är trea och lär kunna ge Storvreta bekymmer.

– Det är absolut en tuff match men vi ska vara det bättre laget. Kommer vi uppi nivå ska de inte ha chans att ta poäng när vi har hemmaplan, säger Pettersson.