Klockan visade 71 minuter på Studenternas. Det stod 3–3 och Tellus var på gång, jakten på ett ledningsmål var inledd.

Samtidigt ledde Motala mot Sandviken med 4–2 ...

– Vi visste ingenting om hur det gick i den matchen. Det var precis nu jag fick reda på hur det hade gått, och det var du som sade det, säger Johan Hydling åtskilliga minuter efter slutsignalen.

Artikelbild

| Supportrarnas hyllning till Johan Hydling.

Det var en tårögd Hydling som kom i omklädningsrummet.

Hyllningarna var många och långa. Segersången var högre än skön. Men oj vilken dramatik det blev. Motala vann nämligen mot Sandviken och då var Sirius piskat att vinna sin match.

Två snabba mål efter 72 och 76 minuter avgjorde matchen.

Men efteråt avslöjade lagkaptenen Lars Fall att Johan Hydling visst hade koll på hur det gick i Motala – i alla fall i paus.

Artikelbild

| Johan Hydling laddar på en hörna.

– Han sade till mig att det stod 3–0 till Motala och då visste jag att Sandviken inte skulle vända. Jag tror att Victor Lundberg också visste att det var 3–0 där nere.

Nu slutar både Hydling och Fall med bandyn – ett beslut som togs redan i höstas.

För Hydling blir det betydligt mer familjeliv i Ljusdal framöver. Dottern Alice, fyra år, hade en önskning på julafton: att pappa skulle vara hemma mer.

– Hon (dottern) har börjat säga Johan i stället för pappa. Men nu ska jag börja vara pappa på riktigt. Det håller inte längre att pendla som jag har gjort, det sliter alldeles för mycket på privatlivet och mitt eget samvete, säger Hydling, som var mycket rörd efter matchen. Tårarna var många.

Hyllningarna till Hydling påminde mycket om de som Niklas Busch Thor fick efter sin sista fotbollsmatch i Sirius.

– Det känns så skönt att lämna med hedern i behåll, säger han.

Även Lars Fall gjorde sin sista bandymatch.

– Jag har kramp i båda benen. Det är inte mycket kvar i kroppen efter det här. Jag meddelade sportgruppen redan i höstas att det här skulle bli min sista säsong. Jag blir 34 år och har gjort mitt på bandyplanen, säger Fall.

Trots den turbulenta säsongen fick Hydling och Fall lämna som segrare.

– Det känns ändå fint att sluta på det här sättet. Jag var rikigt sugen på att spela den här matchen, det var viktigt för mig att få vara med, säger Fall och syftar på den hjärnskakning han ådrog sig på en träning nyligen.

Sirius är klart för elitserien 2018/2019, men nu fortsätter arbetet med att försöka rädda ekonomin och sedan skapa ett lag – och få in en tränare. Det är nämligen väldigt oklart om Erik Sundin kan eller vill fortsätta som huvudtränare.