Lauren Clem anlände till Uppsala i början av sommaren från USA. Efter att ha stoppats från spel de sista två matcherna av våren på grund av transferfönstret så stod hon nu redo att debutera för Uppsala, men debuten lär inte vara något som hon kommer att minnas med glädje. Redan i den sjätte matchminuten tog Umeå ledningen efter en rejäl tavla av Clem som tappade in ett skott mellan både handskar och ben.

– Jag trodde att det var ett inlägg som skulle komma, det var regnigt och blött. Jag tappade fokus, målet är på mig och det var mitt fel, säger Clem.

Uppsala hamnade därmed återigen i ett tidigt underläge och trots att man kvitterade några minuter senare genom Hanna Lundell så blev det förlust efter att Annina Wede, tidigare i Sirius, gjort matchens sista mål redan i matchminut 27.

– Jag gjorde så mycket jag kunde för att hjälpa laget, men tyvärr hamnade vi i underläge tidigt. Jag tycker att jag kom tillbaka bra efter det, hade ett par räddningar och pratade med laget för att hålla glöden uppe. Jag tar på mig målet, men nu ska det ut ur mitt system för resten av säsongen vill jag vara mycket bättre, säger Clem.

Hur var det att debutera på ett sådant sätt?

– Det är sådant som händer, vi är människor. Jag vet att jag kan prestera bättre och det är det som jag ser fram emot att göra också. Jag håller huvudet högt och vet att laget alltid är där och stöttar mig.

Clem, som fyllde år under fredagen, hade stora delar av familjen från USA på plats på läktaren för att se hennes första match i Sverige.

– Det var mycket känslor och många tankar som gick genom mitt huvud. Samtidigt är det bara en ny match med ett nytt lag och tjejerna var väldigt stöttande, men jag måste definitivt steppa upp och fokusera på nästa match redan nu.

I och med förlusten fick Uppsala en tuff start på hösten. Laget ligger kvar på tionde plats, men avståndet neråt krympte.

– Det var en tuff start för laget. Vi har våra mål uppsatta och vet vad vi behöver göra nu under hösten. VI har tolv veckor till för att få det gjort och vi ser fram emot det.

Hammarbylånet Alma Nygren debuterade också för Uppsala i matchen mot Umeå medan klubbens tredje nyförvärv Jennifer Sjösten inte var spelklar än. Nästa match för Uppsala är på lördag då man gästar topplaget Lidköping som under lördagen körde över AIK på Skytteholm med 5–2.

– Vi kommer att jobba hårt i veckan för att komma ut bättre i nästa match, säger Lauren Clem.