Märsta IK:s 16-åriga tjejer är den här veckan och spelar Gothia Cup i Göteborg. Redan tidigare har ett lag blivit utkastat från turneringen efter att ha tafsat på och ofredat unga tjejer och nu visar det sig att även Märstatjejerna blivit utsatta.

– De tafsade på mig på invigningen, jag blev skitsur. De tog på min rumpa. Det var killar som bor på samma skola som vi. Alla stod upp på invigningen och de stod bakom mig där i publikhavet och började ta på mig, säger Emilia Yng, 16, till Göteborgs-Posten.

Vidare berättar Emilia för Göteborgs-Posten att laget blev utsatta igen när de kom tillbaka till sin förläggning i Hovås. Efter att ha varit på Statoil och handlat mat då de var hungriga blev laget jagade av sex killar i 16-17 årsåldern på moped. Killarna kastade flaskor mot spelarna och skrek hora. Två spelare träffades av flaskorna men blev inte mer allvarligt skadade än några blåmärken. Laget hörde av sig till polisen, som skickade en bil att cirkulera i området.

– De hade en patrull i närheten, men sa att det var svårt med mopeder som kör in på småvägar och gömmer sig. Men polisen har ändå tagit det här på allvar, så det känns bra, säger tränaren Joachim Folmer-Hansen till Göteborgs-Posten.

Laget har valt att inte anmäla händelserna.

– Nej, det är så många som vet om det här nu och vi vill bara känna oss trygga. Det verkar vara några killar som bor här och har ett riktigt tråkigt sommarlov, säger Joachim Folmer-Hansen.