Han har redan vunnit den interna poängligan och ligger på tredje plats i hela allsvenskan. På 50 matcher har det blivit 21 mål och 31 assist.

För Tre säsonger sedan vann Michael Haga Almtunas poängliga. Han gjorde 23 mål och 22 assist – ett poängsnitt på 0,86. Men det finns en kille som har bättre snitt: Jimmie Kraft.

Säsongen 2008/09 spelade Kraft 41 matcher och gjorde 22+21, och det är ett snitt på 1,048. Just nu har Mårtensson 1,040 ...

Det krävs tre poäng på de avslutande matcherna mot Oskarshamn (onsdag) och AIK (fredag).  När det gäller antalet poäng har Mårtensson redan skrivit in sig i Almtunas historieböcker som den bäste någonsin i allsvenskans grundserie.

– Det var något nytt för mig, det hade jag ingen aning om.. Jag vill vara bäst när det gäller och nu är det några otroligt viktiga matcher kvar. Det är pirrigt, som det ska vara, säger Mårtensson.

Almtuna och Tingsryd ligger på samma poäng när två matcher är kvar.

På onsdagskvällen kommer serietvåan Oskarshamn till Uppsala. Samtidigt är det Tingsryd mot Västervik.

Man kan faktiskt säga att det är hockeyns framtid i Uppsala som står på spel den närmaste framtiden. Och det märks.

– Jag brukar inte fira så mycket när jag gör mål, men nu senast ... Jag har blivit jäkligt glad alltså. Det är så sjukt mycket som står på spel. Jag tänker redan nu på matchen i morgon, säger Mårtensson.

Under hösten såg vi en lite trög Mårtensson på isen. Visserligen gjorde han en del poäng, men det var mycket som fattades. Kring jul började det hända saker och sedan dess är Almtunas nummer nio en gigant.

– Jag kom från en tung säsong i fjol där jag inte hade mycket puck och fick ett stukat självförtroende. Nu har jag mycket puck hela tiden och tycker att jag kom igång efter 15–20 matcher.

Tony Mårtensson vill förstås gärna kliva förbi Jimmie Kraft och bli historisk, men det viktigaste är att laget klarar sig kvar.

– Det är sådana här matcher man tränar för, det blir inte så mycket viktigare än så här. Jag gillar den här pressen, när det känns lite extra i magen. Jag vill gå ut och bli hjälte, säger Mårtensson.

Han talar om hur viktiga de här matcherna är och om vikten av att Almtuna blir kvar i allsvenskan.

– Fixar vi det här så kan vi vända allt till något positivt över sommaren.

Poängen då? Tre poäng på de två sista matcherna och Mårtensson går om Jimmie Kraft.

– Tre poäng sa du? Jag får väl fixa det då!