I början av andra halvleken satte Kalle Mårtensson fart, tog sig förbi flera motståndare och in i straffområdet.

Sedan placerade han in 4–2-målet som fullbordade hans hattrick och det var det andra som spelades fram av Nils Bergström.

– Målen var bara att sätta dit efter att "Nisse" och Samuel (Heeger) gjort ett fint förarbete och det tredje var extra skönt eftersom vi kunde dra ifrån lite. Vi sa att vi skulle våga vinna och det gjorde vi, säger Kalle Mårtensson.

Artikelbild

| Sirius gav Villa en match - och nu är kontraktet definitivt säkrat.

Sedan satte Jerker Ortman 5–2 innan Mårtensson i den 81:a minuten satte fart på högerkanten och spelade in bollen i straffområdet.

Där fanns Simon Karlsson som styrde in 6–2.

– Vi gick in med full kraft i matchen och fick resultat därefter. Vi har en bra känsla i laget och det här visar att vi kan slå vilket lag som helst när allting stämmer för oss, säger Kalle Mårtensson.

Efter ledning med 3–2 i halvtid gjorde Sirius fyra mål i andra halvlek och gick från uddamålsledning till seger med 7–2

Samtidigt stod Anton Andersson för flera kanonräddningar – bland annat en straff – och många fina insatser.

– Vi avväpnar Värnesborg på ett bra sätt i hela matchen och har en kille där bak som storspelar. Utan Anton hade inte resultatet sett ut som det gör och hela laget gör det riktigt bra. Vi har skapat oss ett bra läge i tabellen och vill behålla det men behöver ta fler poäng för att göra det. Det är bara att fokusera om på nästa match, säger Kalle Mårtensson.

Extra glädjande för Sirius var att närmast jagande konkurrenten Motala förlorade (1–6 mot Hammarby) under lördagen och därmed drar klubben ifrån i kampen om slutspelsplatsen och passerar även Broberg/Söderhamn i tabellen.

Efter 21 omgångar står klubben på 17 inspelade poäng och ligger på niondeplats.

– Vi har bara tagit två poäng tidigare mot lag som ligger före oss i tabellen så därför är den här segern viktig. Det här är nästa steg som vi måste ta om vi ska spela slutspel, säger Esa Määttä, tränare i Sirius.

Under lördagen förlängde han sitt kontrakt med klubben över nästa säsong och fick fira det med en seger.

För Sirius återstår två matcher innan VM-uppehållet och på fredag ställs klubben mot Villa Lidköping på bortaplan.

– Den här segern visar att jag tog rätt beslut och det är kul att jobba med killarna. Vi spelar bra bandy just nu där många deltar och gör mål framåt. Vi behöver en poäng till för att säkra kontraktet och det är fortfarande vårt mål. Om det visar att vi till och med kan fajtas om en plats till åttondelsfinal så gör vi det men det är nästa steg, säger Esa Määttä.