Storvreta gick in i landslagsuppehållet som tabelltvåa bakom Falun och är förstås storfavoriter inför söndagens bortamatch mot Jönköping.

– Det ska vi vara. Men det är ett intressant lag de har på gång i Jönköping, framför allt i och med att de har vunnit juniorallsvenskan både för yngre och för äldre. De har en jättefin kull på väg fram och de har jobbat målmedvetet. Över tid kommer Jönköping att bli bra, säger Stefan Forsman.

Över söndagens 60 minuter ska dock Storvreta vinna. Storvretatränaren höjer dock en varningens finger för hemmalaget – som skrällvann hemma mot Falun (8–5) före landslagsuppehållet.

– De är väldigt skarpa och väldigt kontringsskickliga med sitt spel där kontringen ligger som grund för deras spel. De har ett rörligt med många tekniska spelare, säger Stefan Forsman.

Hur ska ni tackla det – förutom att ni på papperet är klassen bättre?

– Jag vill att vi ska driva matchen. När vi inte har bollen ska vi vara täta, att backarna kliver in och tätar till. När vi har bollen ska vi bilda mycket tryck på dem och utnyttja deras svaga sidor ute vid kanterna.

Fredrik Lindholm och Jimmie Pettersson är skadade och missar söndagens match. Frågetecken finns för backduon Filip Stenmark och Tobias Gustafsson som har varit sjuka.

– Jag är lite osäker på hur vi ska formera laget, det är lite att pussla ihop för oss, säger Stefan Forsman.

En desto större fråga är dock hur Storvreta påverkas av turbulensen kring avslöjandet om Alexander Rudds rattfylleri.

– Det är mycket svårt att svara på. Nu har ju inte Rudd varit med oss så mycket den här säsongen, tyvärr. Han kom tillbaka på slutet av förra säsongen och var på väg in igen, men han kom aldrig riktigt in i den här säsongen. Det är svårt att svara om det påverkar eller inte, det får tiden utvisa, säger Stefan Forsman som hade ett positivt möte med spelartruppen i torsdag.

– Det finns alltid något gott i det onda och i det här fallet är det att grabbarna sluter sig samman.