Inför lördagens slutomgång i superligan herr har Sirius den åttonde och sista slutspelsplatsen i sin ägo. Saker och ting kan dock skifta fort om jobbet inte görs.

Bara två poäng skiljer ned till tabellnian Jönköping som i sin sista match gästar redan nedflyttningsklara Örebro. Sirius å sin sida tar sig an redan slutspelsklara Växjö på hemmaplan i IFU Arena.

– Vi har allt i egna händer och det är det vi har siktat på hela säsongen, säger tränaren David Ahlmark.

Pressen på Sirius kommer dock att vara tuff medan Växjö kommer till IFU Arena utan någon som helst press på sig.

– Växjö kan slappna av och bara spela och det finns en risk här förstås, och för oss gäller det att hitta rätt anspänningsnivå. Men jag tycker att vi är mogna uppgiften, vi hade samma situation redan mot Kalmarsund i förra omgången, säger David Ahlmark, som kan matcha ordinarie lag för första gången på länge.

– Det har varit lite fram och tillbaka med många spelare den senaste tiden, men alla är med nu. Det är skitbra och vi kan inte ha bättre sportsliga förutsättningar.

Sirius har bara nått slutspel i superligan herr vid ett tillfälle; säsongen 2014/15. Laget var en ynka poäng från slutspel säsongen 2017/18 och bara två poäng från slutspel 2016/17.

Hur viktigt är det att nå slutspel?

– Utifrån att vi inför den här säsongen ändrade Sirius sätt att spela innebandy har vi nått väldigt långt. Vi har ändrat i spelsystemet, ändrat till ett högre försvarsspel och erfarenhetsmässigt skulle vi förstås verkligen må bra av att spela ett slutspel. Och rent ekonomiskt för föreningen vore det fantastiskt att få spela ett par derbyn mot Storvreta.

Ni räknar med att bli valda av Storvreta om ni når slutspel?

– Om vi tar oss vidare är vi helt säkra på att Storvreta väljer oss. Vi ser verkligen framemot det. Men vi lär göra vårt jobb i morgon och vi är otroligt taggade, säger David Ahlmark.