Efter 11–3 i torsdags var det nog få som väntat sig att kvartsfinalderby nummer två skulle bli så spännande som det blev. Storvreta vann då som nu, men nu alltså första efter 60 minuters ordinarie spel, tio minuters förlängning och straffar. Detta efter vad som till mångt och mycket var målvakternas match.

Viktor Klintsten var precis som kollegan i Siriusmålet, Tobias Steineck, mycket bra i matchen, men när det blev man mot man i straffläggningen klev Storvretamålvakten fram lite extra.

– Innan straffläggningen sade jag till grabbarna: nu tar jag skiten, säger Klintsten som tog tre av Sirius fyra försök. Bara på Erik Storgårds första försök gick han bet.

– Han är ju så långt och det är svårt, men det är en bra straff, säger matchhjälten.

Först räddade han försök från Johan Eriksson och sedan Jakob Drews. När han sedan även avväpnade Joakim Olsson var segern i hamn. Men Klintsten jublade inte.

– Jag fattade inte att vi vunnit, men det spelar ingen roll. Vi ska inte jubla över att slår dem här först efter straffar, säger han.

Klart var att han njöt av att vara i blickfånget.

Artikelbild

| Trots segern bröt det inte ut något jättejubel från Storvretas sida men målvakten Viktor Klintsten klappades ändå om av lagkamraterna efter att ha räddat tre av fyra straffar.

– Det vill väl alla målvakter, det är därför man är målvakt.

Förutom segern och sitt egna spela var det inte mycket Klintsten var nöjd med.

– Vi gjorde en ordentligt trött match, vi stod på hälarna. Vi släppte bara in två mål så defensiven är ju bra men offensivt var det inte mycket som fungerade.

– Nu har vi gjort vår dåliga match.

Sirius gjorde sin i torsdags och visade upp en helt annan skärpa på söndagen. Allt var bättre från blåsvarts sida och det höll sånär på att räcka till en kvittering i matchserien. I förlängningen såg Filip Eriksson ut att bli matchhjälte men bollen tog i stolpen och lade sig bakom Klintsten. Men i stället för 1–1 står det nu 2–0 till Storvreta i serien.

– Vi tycker inte att vi gjorde mycket rätt. Men det är en styrka att när vi har en riktigt dålig dag kan vi ändå vinna. På ett sätt var det här bra. Vi behövde komma ned på jorden, säger Storvretatränaren Andreas Harnesk och tänker på att det gick lite väl lätt i den första kvartsfinalen.

Vad tror du om nästa match på tisdag?

– Vi ska försöka komma ut påslagna då och göra en bra match i alla fall.