Bara 3–3 hemma mot Gustavsberg på annandag jul var en missräkning för Unik. När lagen möttes igen på nyårsafton gick det än sämre. Hemmalaget vann på Ekvallen med 3–2 och har därmed spräckt nollan i vinstkolumnen.

– Vi var det spelförande laget medan de spelade destruktivt. När inte vi fick med oss så mycket kontrade de. De fick betalt för sitt destruktiva spel. Samtidigt gjorde väl inte vi heller våra uppgifter till fullo, säger Unik-tränaren Kristian Marosi på telefon efter matchen.

Att man nu bara fick med sig en poäng i dubbelmötet mot tabelljumbon svider såklart.

– Absolut. Samtidigt har alla slagit alla i serien och gjort är gjort. Det handlar om att se framåt, säger Marosi.

Hemmalaget gjorde det trångt på den rätt lilla planen och Unik lyckades sällan komma igen. Men med kvarten kvar reducerade Willy Johansson till 3–2 och jakten på kvittering intensifierades, men någon sådan kom alltså inte. I stället drog Johansson på sig en tiominutersutvisning för osportsligt uppträdande och några minuter senare fick lagkamraten Hannes Skagerlind grovt matchstraff för bentackling.

Vad säger du om matchstraffet?

– Det är en bedömning. Har domaren gjort den bedömningen så får vi lita på den, säger Marosi.

Skagerlind blir därmed avstängd i första hand över onsdagens hemmamatch mot Nitro/Nora. Då kommer Unik att spela hemma igen på riktigt. Alltså i Relitahallen och inte som på annandagen på Studenternas.

Värt att nämna från matchen på nyårsafton är den fina publiksiffran som landade på 901 personer.