Trepoängaren innebär att AIK är tillbaka i jakten på en plats i den allsvenska slutspelsserien.

Den ser ut att bli oerhört dramatisk.

Fem lag finns inom tre poäng i striden om de två sista platserna i slutspelsserien. Vita Hästen, AIK och Modo ligger precis under strecket. Oskarshamn och Almtuna precis ovanför.

AIK var förra säsongens allsvenska suverän och därmed storfavorit inför säsongen, men det mesta har gått snett.

Lågvattenmärke

Säsongens lågvattenmärke kom förra veckan då två småländska besök slutade med storstryk, 0-4 mot Oskarshamn och 0-5 mot Västervik.

Det har fått Roger Melin, som vunnit SM-guld med Brynäs och tidigare har tagit AIK från allsvenskan till toppen av SHL, att fundera om han skulle vara kvar på sitt jobb. Melin är inne på sin andra säsong på ett fyraårskontrakt.

Jag tycker att vi har ett bra lag, men vi har inte fått ut så mycket av det. Det är klart att man funderar en extra gång, det tror jag säkert AIK också gör, sade han.

Melin har hus i Gävle och på måndagen blev tränarjobbet i Brynäs nästa säsong ledigt då Thomas "Bulan" Berglund meddelade att han flyttar hem till Norrbotten efter säsongen. Åt det skrattade Melin:

Jag är nog över huvud taget inte påtänkt för den rollen.

Väckarklocka

Segern mot Vita Hästen var extremt viktig efter förra veckans dubbla smällar. Men Melin är inne på att storförlusten framför allt mot Västervik kan ha varit nyttig.

På något sätt var det nästan skönt att få pisk på riktigt. Det blev en väckarklocka. Framför allt mot Västervik var vi chanslösa. Det som har varit jobbigt under säsongen är att vi har varit nära, tagit en poäng, tagit två poäng, nu blev det en rejäl förlust. I dag var försvarsspelet otroligt stabilt, det var nog det bästa vi har spelat i år försvarsmässigt, sade han.

Daniel Olsson-Trkulja blev matchens enda målskytt i början av den andra perioden. När han slog till gjorde han också slut på AIK:s långa måltorka som stannade vid 149 minuter och 23 sekunder.

Målet kom efter ett snyggt anfall och två snabba passningar från Christian Sandberg via Michael Lindqvist som avslutades med ett direktskott av Olsson-Trkulja i målvakten Pontus Sjögrens plockhandskryss.