Anders Michalak gjorde sitt första år som rallycrossförare i fjol och nådde bland annat final i EM i Supercar Lites-klassen redan under debutåret, under deltävlingen i Frankrike i september.

Nu laddar Almungebon för en ny säsong – som smygstartar med Rally X On Ice i Östersund på lördag.

– Jag hade inte tänkt köra Rally X On Ice egentligen, dels för att det går i väg bra med deg och dels för att allt annat drar i gång för fullt i april, men nu blev det så bra startfält och kör man ingenting tappar man ju en hel del, säger Anders Michalak.

Artikelbild

| Team. Anders Michalak kommer från och med i år att resa tillsammans med Olsbergs MSE, ett av världens främsta rallycrossteam.

I startfältet i Östersund syns bland andra svenske EM-tvåan i Supercar, Robin Larsson, samt de båda VM-förarna Kevin Eriksson och Oliver Eriksson. Även världsmästaren i Supercar lites, fransmannen Cyril Raymon, är på plats.

Rally X On Ice avgörs över fyra deltävlingar och Michalak ställer i dagsläget upp bara i de två inledande som avgörs på svensk mark (Östersund och Höljes). I april drar både Rally X Nordic och VM i gång.

– Jag går all in på det, säger Anders Michalak.

Almungebon, tävlandes för Hallstaviksklubben MK Orion, kommer från och med i år kommer att resa tillsammans med Olsbergs MSE, ett av världens främsta rallycrossteam.

– Jag var sjua i det nordiska mästerskapet i fjol, och jag tror inte att vara på pallen är en omöjlighet. I VM siktar jag på topp fem, säger Anders Michalak.

– Jag var hyfsat nöjd med förra året, men nu har jag mer erfarenhet. Målet är att göra en liknande resa som I fjol, men bra mycket bättre. Jag vill visa att det går att vara i ett litet team med mindre budget än alla andra och ändå lyckas. Det ska jag försöka visa i år.