I dag är det premiär för Tierp Arenas nya rallycrossbana, där finalerna i RallyX Nordic körs under helgen. Välkända rallycrossnamn som Oliver Solberg, Thomas Bryntesson och Oliver Eriksson gör upp om segern i den prestigefyllda Supercar-klassen.

Men det finns också ett lokalt hopp i Supercar Lite-klassen. Anders Michalak från Almunge. Som trots lite besvärliga förberedelser kommer till start.

– Jag är förkyld och febrig, men jag ska hem och kurera mig lite under natten här. Jag kommer att köra, sa Anders Michalak på fredagseftermiddagen.

Även Super Lite innehåller många kompetenta förare, bland annat lettländaren Reinis Nitiss som tävlat mot förare som de svenska världsmästarna Johan Kristoffersson och Mattias Ekström i Supercars VM-serie, och har även vunnit EM i Supercar. Klassen räknas som den mest jämna och har flest startande. Anders Michalak har endast kört två tävlingar i RallyX Nordic den här säsongen, i Arvika och Höljes - men har även tävlat internationellt i samma klass, med framgångar i både Norge och England under säsongen. Efter Tierp väntar sista tävlingen för säsongen i Sydafrika, i slutet av oktober.

– Målet är att komma till final i Tierp, och helst av allt vinna. Man måste sikta högt, men kommer jag till semifinal skulle jag vara hyfsat nöjd ändå, säger Anders Michalak.

Michalak har känt på underlaget på den nya Tierpsbanan, i samband med en pressvisning för några veckor sedan, och ser fram emot att köra.

– Banan var helt okej, jag körde åtta varv, gruspartierna blev lite sönderkörda men det har nog åtgärdats. Jag tror att det blir bra, och det är bra för Tierp att få in rallycrossen, säger Michalak.