Klockan visade fem minuter av den tredje perioden. Ställningen var 3–2. Det var då som Milton jagade efter pucken i mittzon – och han vann en sargduell och snodde pucken av en Modospelare.

– Jag märkte att jag vann den första duellen och sedan betsämde jag mig för att kliva in i banan, säger Milton.

Han lurade backen och blev mer eller mindre fri med målvakten Erik Hanses och lyfte upp pucken högt. Målet var blytungt för Modo.

– Jag gjorde ett exakt likadant mål mot Brynäs i en träningsmatch för ett par år sedan. Jag tänkte faktiskt på det målet redan när jag kom här uppe, säger Milton och pekar med hela armen ut mot mittzon.

Riktningen var alltså utstakad tidigt ... Och avslutet var det inget fel på.

Målet tog knäcken på Modo, som inte skapade många chanser i slutperioden, och faktiskt inte heller så många sett över hela matchen.

Oscar Milton:

– I spelet fem mot fem stäppade vi upp rejält. Trots att Modo gjorde mål i boxplay, så tycker jag att vi hade tålamod..

Modo hade nämligen ledningen med 2–0 i den första perioden, men känslan var ändå att det här var Almtunas match. Tvåmålssegern var i underkant med tanke på hur det såg i den andra och tredje perioden.

– När vi spelar fem mot fem kanske vi är ligans bästa lag. Det är i boxplay och powerplay som vi har falerat. Vi har släppt mycket skott mot oss, och det har vi pratat mycket om, och i dag tycker jag att vi tajtade till det bra, säger Milton.

Trots att Almtuna dominerade så hängde Modo med målmässigt. 3–2 är ju inte direkt någon säker ledning.

– Vi orkade ha fokus i 60 minuter, och hade bestämt oss för att nollställa oss vad som än hände i matchen, säger tränaren Marcus Ragnarsson.

Nollställningarna fungerade. Almtuna tycktes inte bli nämnvärt berört trots 0–1 och det mycket enkla 0–2 som målvakten Oscar Fröberg får ta på sig.

Det var Oscar Miltons 4–2 som definitivt drog ner plösen över Modo.

– Vi städade av den tredje perioden på ett bra sätt, säger Ragnarsson.

Det var minst sagt dämpad stämning i Modolägret efteråt. Under matchen var det desto hetare. En som var inblandad i en del orddueller (och tuffa närkamper) var matchens lirare, Oscar Milton.

– Dom (Modo) kom hit för att kriga och det blev lite tjafs och irritation. Det var lite hetare i dag är det brukar vara, men det är bara kul, det gav oss ännu mer energi, säger Milton.

Nu har Almtuna hittat tillbaka upp på vinnarspåret efter tre förluster. Det här var dessutom den första matchen i den "nya matchserien" på fem matcher. Laget har ju delat in säsongen i perioder om fem matcher.

Oscar Milton får slutordet:

– Vi är starka den här säsongen. Bättre tränade än förra året och det märks under slutet av matcherna, ett rejält lyft jämfört med förra säsongen.

Till sist: Nyförvärvet Henrik Marklund gjorde en godkänd insats. Detsamma gäller Brynäslånet Samuel Asklöf.