Matchen såg ut att vara över med drygt tre minuter kvar. Då skapade Almtunas Jens Jakobs stor dramatik genom att pricka in två reduceringsmål på 1.02.

Det räckte inte. Hur tung 6–5-förlusten kändes i Almtunalägret på en skala 1–10?

– Det är jävligt nära tio i alla fall. Jävligt tungt, säger målvakten Arvid Ljung.

Känner du att du skulle haft något av målen?

– Första och femman är de som är uppenbart usla. Sen måste jag ta nån av de andra också. Min överlägset sämsta match i år.

Ljung, en av hockeyallsvenskans bästa målvakter denna säsong, håller knappast igen i sin självkritik.

– Jag var helt bedrövlig egentligen. Sex puckar på 21 skott... Då är det helt omjöligt för oss att vinna matcher. Jag släppte in mål från alla möjliga vinklar och håll, fortsätter burväktaren.

Du har spelat fyra matcher på en vecka. Är du sliten?

– Det vill jag inte tro, jag tycker det har känts bra. Men i dag var jag helt usel, vad det beror vet jag inte.

Almtuna hade vunnit nio av de elva senaste hemmamatcherna och ledde med 2–1 efter första perioden. Så långt såg det mycket bra ut för bottenlaget. Tony Mårtensson gjorde sitt tolfte mål och var ikapp kedjekamraten Viktor Hertzberg i interna skytteligan. Hertzberg svarade med att tio minuter senare dra in sin 13:e fullträff.

Sedan hände något.

– Vi är för dåliga i andra perioden. Vi börjar slarva efter en riktigt bra första period, säger Marcus Ragnarsson, tränare i Almtuna.

Hur ser du på Arvid Ljungs insats?

– Ingen puck är väl otagbar, men Modo har några bra avslutare som kan träffa hörn och trä in puckar.

Närmast väntar ett typiskt ångestmöte. Almtuna åker till Norrköping på onsdag för att jaga bortaseger mot jumbon Vita Hästen, som är 15 poäng bakom nästjumbon Almtuna.

Lyckligtvis, från ett Almtuna-perspektiv, förlorade även "nedre strecken-kollegorna" Pantern (tog en poäng) och Tingsryd sina matcher.

– Jag hade ingen koll på det, men klart det är bra när vi torskar, säger coach Ragnarsson.