Det satt hårt inne, men till slut blev Studenternas godkänd för spel och Sirius kunde ha sin premiär hemma mot AFC Eskilstuna som planerat. Under förra veckan installerades det nya bevattningssystemet på planen och ingen har väl missat byggnationen av de läktare som ska resa sig på den östra långsidan och den norra kortsidan.

– Läktarmontaget på östra och norra sidan pågår och i övrigt håller vi på med färdigställandet, inte så mycket fotbollens lokaler, utan mer i andra ytor på huvudläktaren och huvudbyggnaden, säger projektledaren Johan Quarfordt.

Sirius har ytterligare två hemmamatcher kvar mot Häcken och Djurgården innan ett sommaruppehåll väntar. När blåsvart är tillbaka på Studenternas igen i slutet av juni kommer det att ha skett ytterligare framsteg.

– Framför allt det som kommer vara märkbart är de östra och norra läktarna, det kommer att ha hänt en hel del. Man kommer att se konturer och inramning av arenarummet, det kommer att upplevas mer slutet och kommer inte vara lika stökigt bakom, säger Quarfordt.

Mycket har varit provisoriskt hittills på arenan med kiosker och framför allt toaletter. Det kommer också att bli bättre under sommaren och hösten.

– Vi ska ha fler toaletter i gång, det är väl det mest påtagliga. Sedan kommer det att ha hänt en del mer på entrétorget, där håller vi på med markstensbeläggning och det kommer säkert vara mer färdigt. Mindre bajamajor och mer färdigt.

När säsongen går mot sitt slut kommer arenan att vara i princip inramad med undantag för ett hål där den temporära ståplatsläktaren i dag står mittemot huvudläktaren.

– Den temporära läktaren står där till sista matchen och sedan har vi mellan säsongen på oss att knyta ihop det på den sidan med allt som återstår med stomme och tak, hela paketet.

Går det enligt planen?

– Det tycker vi ändå att det gör. Det är inte så att det är en walk in the park, det är fortsatt en utmaning, men vi är över den tuffaste utmaningen med seriepremiären. Nu ska det successivt bli bättre och bättre, sedan ser vi med ganska stor tillförsikt fram emot premiären 2020 då vi ska ha en förhållandevis färdig anläggning, säger Johan Quarfordt.