I samma veva som duggregnet intog Tierp Arena och sköt fram stora delar av finalerna under årets andra EM-deltävling på Tierp Arena, Scandinavian Internationals, piskade eleka vindar av små marginaler Elvira Karlsson i ansiktet.

I Pro Stock-klassen på två hjul fick 21-åringen från Ärentuna nämligen så när jubla för en finalplats. Semifinalen mot Kalle Lyrén från Surahammar var jämn, men Karlsson blev förbipasserad – precis före mållinjen.

– Vi låg tajt bredvid, men strax före mållinjen tappade jag gasen lite och då kom han precis förbi mig. Jag hade vunnit om jag inte hade släppt gasen, säger Elvira Karlsson när UNT möter henne i depån.

Artikelbild

| Full gas. Tierp Arena bjöd in till EM-tävlingar för andra gången den här säsongen. En final som kom att präglas av en hel del regn.

– Men jag har varit lite ringrostig den här helgen, och missade växlarna på egentligen alla rundor före elimineringsrundorna. Det gick bättre i dag än under de andra dagarna. 7,10 och nu 7,09 i semifinalen … Jag måste vara nöjd ändå.

Men det var inte mycket som skilde från en finalplats?

– Nej, verkligen inte. Det gäller att ta hand om de små hundradelarna, säger Elvira Karlsson.

Under den senaste tiden har hon tagit hand om sitt nyfödda barn. Elvira Karlsson är mammaledig och gjorde sin blott andra tävling för säsongen efter ett tidigare inhopp i Finland.

Artikelbild

| Snabba beslut. För att bemästra de 402 meterna på allra bästa sätt krävs precision i alla detaljer.

Den nya sitsen väcker en och annan fråga. Och föder en och annan tanke. Andra tävlingen för säsongen kan nämligen ha varit den sista. Framtiden är just nu osäker för Elvira Karlsson, som under 2014 visade sin kapaciet under när hon fick chansen att köra sju race i NHRA-seriens Pro Stock-klass i USA 2014 och dessutom nominerats till årets nykomling i serien.

– Jag hoppas att få köra mer, men det handlar om att få in sponsorer. Det är det allt hänger på. Jag ska börja trappa ned för att jag inte har pengar för en satsning, säger Elvira Karlsson.

Artikelbild

| Segergäng. Dansken Stig Neergaards team fixar och donar inför finalen i värstingklassen Top Fuel, som Neergard vann mot Anita Mäkelä.

Efter att ha inlett dragracingkarriären redan som elvaåring i inkörningsklassen junior dragbike är det förstås svårt att släppa tanken.

– Jag har kört länge och vill fortsätta, särskilt nu när det går bättre och bättre. Men får jag inte ihop något får jag börja jobba efter min mammaledighet och på så sätt tjäna in mina egna pengar för en satsning. Jag kan ju inte bara lägga av, säger Elvira Karlsson.

Artikelbild

Tävlingarna på Tierp Arena var de nästa sista i EM-serien innan den stora finalen på Santa Pod i England. I värstingklassen Top Fuel toppar Anita Mäkelä fortsatt totalen efter att åter ha nått final på Tierp Arena. Den här gången blev det dock förlust i kamp med danske Stig Neergaard, som vann med nästan tiondelen före finskan.