Mittbacken har gjort sex säsonger i Uppsalalaget där han har varit en viktig del i lagbygget. I skrivande stund har han gjort 149 matcher i Siriuströjan sedan han anslöt från Västerås. Nu står det däremot klart att han lämnar klubben efter säsongen.

– Det känns vemodigt och har varit ett tufft beslut att ta, men jag känner att jag varit i Sirius i sex år och varit med på en jäkla fin resa. Nu tror jag att det för min egen utveckling vore bra att få testa något nytt, även om jag inte vet vad det blir ännu, säger Oscar Pehrsson till Sirius hemsida.

Pehrsson och Moses Ogbu, som också kommer att lämna klubben, tackas av efter säsongens sista hemmamatch mot Kalmar FF under måndagskvällen.

– Jag vill bara tacka alla som varit i och runt klubben, och våra supportrar som vi har gjort den här resan tillsammans med. Nu är vi fler på matcherna än när jag kom, och det är ju helt naturligt, men det är också många som var med 2013 som vi gjort den här resan med och som man har skaffat sig en relation till, säger Pehrsson.