Offia kom till Sverige och Sirius under sommaren efter att ha scoutats på plats i Nigeria av Sirius scout Ola Andersson samt agenten Innocent Okeke. Offia tränade tre månader med Sirius A-lag samt U19 och spelade även en U21-match. Kim Bergstrand var i slutet av säsongen tydlig med att man ville ha Offia som man såg som en oslipad diamant. När spelaren under december fyllde 18, något som gör honom tillgänglig för en övergång, skrev han på för Sirius.

– Henry har skrivit på för Sirius så nu väntar vi på visum. Man kan inte skaffa visum innan man har kontrakt och han kunde inte skriva på innan slutet av december så det tar ett tag innan han är här, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Den 18-årige mittfältaren kan dock komma att lånas ut direkt från Sirius.

– Tanken är att vi ska hitta en bra miljö för honom. Han kommer att vara med oss här i början, sedan får vi se. Tanken är dock att hitta en bra tävlings- och träningsmiljö för honom, säger Bergstrand.

Sirius har, förutom Offia, även förstärkt laget med vänsterbacken Axel Björnström samt mittfältaren Charbel Georges under vintern. Med flera mittbackar på skadelistan är det ingen hemlighet att man söker ytterligare en central försvarare.

– Det är som vanligt, man vet aldrig när det är nära. Vi för dialog med ett antal spelare och agenter och förhoppningsvis kan det gå ganska fort.