Sundsvall hemma var en sån där viktig match där Sirius behövde ta tre poäng. I en chansfattig match tog Sam Lundholm till vara på en av få möjligheter. Det räckte när det var tätt bakåt. Det var det inte mot Häcken. I tre av de fyra senaste hemmamatcherna har Sirius nu släppt in fyra mål. Det är i mesta laget.

– Vi kan inte släppa in fyra mål i varje match. Vi gör två och tre mål i alla de matcherna och det ska räcka till vinst, i värsta fall kryss, säger lagkaptenen Niklas Busch Thor.

Tränare Henrik Rydström tycker att så fort hans lag möter ett topplag så agerar spelarna aningen annorlunda än de borde.

– I Uppsala och Sirius finns en uppförsbacke och en mental aspekt, säger han och tänker då allmänt.

– Vi var så jäkla försiktiga och gav bort situationer, det är det vi är mest missnöjda med. Återigen är det ett passivt kollektiv. Vi kan inte slå in matchen i ett paket och säga här Andreas Alm (Häcken-tränaren). De måste få slåss för det. Och det där är en jäkla resa för Sirius, fortsätter Rydström på presskonferensen.

UNT ber honom att utveckla.

– Vi (tränarna) är missnöjda med att vi inte får spelarna att gå ut och spela vårt spel. Det handlar om att bryta barriärer, att spela vårt spel vare sig det är AIK eller Häcken vi möter. Att gå ut och visa i aktionen att du tror på det.

Lagkapten Busch Thor tycker inte att det finns någon överdriven försiktighet eller stor respekt när Sirius möter lag i toppen.

– Min känsla som spelare är inte den. Vi vet att inget av lagen vi möter kommer vi att bli utspelade av, men däremot när vi gör misstag då gör motståndarna mål. Bjuds det på nåt så gör de mål.

Så var det mot Häcken. Målvakten John Alvbåge spelade ut bollen med adress mot Elias Andersson. Den sistnämnde var inte riktigt alert och Häcken snodde åt sig bollen, passade den till Alexander Jeremejeff som inte hade några problem med att göra 0–1 efter bara åtta minuters spel.

– De måste få slita för det. 1–0 är ett paket: här varsågod, tvåan är en hörna som Philip (Haglund) blir bortscreenad på, sen slår vi bort en passning på 3–1 och så kommer sen 4–1, säger Rydström i en snabbsammanfattning av Häckens fyra mål.

De var "bara" två till antalet i paus. Sju minuter in på andra hade siffran dubblats. Ändå hade Sirius häng ända till slutsignalen efter att ha reducerat till 2–4 på hörna och 3–4 på lagets andra straffmål i matchen.

– Vi har nånstans tur att vi får match av det här till slutet, säger Rydström.