Under lördagen plockade Uppsala MK:s Jimmy Wicksell och Matilda Huss varsin pallplats under SM-tävlingen på hemmabanan Rörken. På söndagen var det dags igen. Huss blev återigen tvåa samtidigt som Wicksell kom på tredje plats i båda sina heat. Men det är inte bara de som tävlar. Felix Boberg, Samuel Flink och Filip Isaksson gick vidare till finalheaten i U17-klassen.

– U17-heaten är bland de roligaste att titta på. Det är så jämnt och tight. Det ser ut som ett bålgetingstim när de kommer farande. Att så många från Uppsala MK kvalar sig vidare visar på att vi fyller på med talanger och att vi kommer bli jättestarka framöver. Det finns många unga tjejer och killar som engagerar sig och satsar på det här vilket är jättekul, säger Mikael Aresved, ordförande i Uppsala MK.

Det här är andra året som klubben arrangerat en SM-tävling på Rörken.

– Det är alltid kul och det finns ingen större tävling i svensk motocross. Allt har funkat bra och banorna har varit väl preppade, säger Aresved.

Totalt beräknas omkring 5 500 åskådare ha tagit sig till banan för att se tävlingarna under lördagen och söndagen.

– Det är fantastiskt. Jättekul att vi engagerar så många. Till skillnad mot många andra tävlingar drar det här mycket publik och Rörken är bra på så vis att publiken kan stå och se hela banan eftersom den är så pass öppen. Det är inte så vanligt då många banor försvinner ut i skogar och lite allt möjligt – men här kan du ha koll.

pontus.stark@unt.se