– Det kommer att bli mycket prestige när vi möts, säger Uppsalas målvakt Lina Lundqvist, som spelade i premiären mot Umeå (förlust, 2–0) och som förstås hoppas på att få spela på påskafton också.

Men vem är hon då, kompisen i Kvarnsveden som det ska bli extra kul att besegra på lördag?

Hon heter Agnes Dahlström och är yttermittfältare i Kvarnsveden. Hon och Lina Lundqvist är nästan lika gamla.

– Vi har daglig kontakt och är bästa kompisar och försöker att ses så ofta vi kan, men det är lite svårare nu, säger Lundqvist.

Annat var det i fjol. Då var nämligen Lundqvist och Dahlström lagkompisar i Kvarnsveden. Det är alltså mycket som står på spel för Uppsalas målvakt. Att hålla nollan mot sitt gamla lag skulle förstås vara extra roligt.

Nu är Kvarnsveden inte längre en klubb som hårdsatsar mot allsvenskan, där man spelade 2017. I premiären blev det kryss (1–1) mot Assi.

– Kvarnsveden satsar långsiktigt med unga spelare. Tidigare har de värvat in stjärnor. Men vi har respekt för dem, det är ett bra lag, konstaterar Lina Lundqvist, som varnar speciellt för en spelare – eller kanske två då, Agnes Dahlström måste ju nämnas för kompisandans skull.

– Jag tror att Kvarnsveden kommer att köra mycket i djupled och vi måste hålla koll på Temwa Chawinga.

Dahlström då?

– Hon är en bra kantspelare, snabb och ettrig och som gillar att göra mål, fast jag hoppas att hon inte gör några på mig, säger Lundqvist.

Vem har då fördel av dem? Är det målvakten som kan läsa av Dahlström, eller är det målskytten som vet hur Lundqvist kommer agera?

– Hm ... det är nog båda skulle jag tro. Nu brukar Agnes bara dyka upp i straffområdet när hon gör sina mål.

Det kan alltså bli svåra lägen för Lina Lundqvist om ställs mot Dahlström, om hon får spela ska vi tillägga. Laget är inte uttaget ännu.

Uppsala inledde med att förlora mot Umeå på bortaplan, en match som var "okej" enligt en del.

– Nja, vi kan bättre än så, det var nog lite premiärnerver, säger Lundqvist, som hoppas på en bättre match på påskafton.

– Nu längtar man till hemmapremiären, det ska bli kul.

När UNT frågar om Kvarnsveden är ett lag som Uppsala ska ha bakom sig i tabellen så tvekar Lundqvist. Det är tidigt på säsongen, Kvarnsveden har många nya spelare och det är vanskligt att sia om framtiden.

– Vi har också ett ungt lag och satsar långsiktigt, så jag vet inte. Det är så svårt att säga hur vi ligger till jämfört med de andra lagen.

Men en sak vet Lina Lundqvist: Hon vill väldigt gärna slå sitt gamla lag och helst få förstås bästa kompisen Agnes Dahlström ...