Mycket var nytt i Uppsala Basket inför bortamötet med Norrköping Dolphins i fredags. Men resultatet blev detsamma (107–69). Efter storförlusten – den 19:e för säsongen! – i Stadium Arena vänder Uppsala hem till Fyrishov – för att presentera ännu fler nyheter.

Förutom att den amerikanska duon Dante Williams och Brian Bridgeforth nu gör sina första matcher i Fyrishov, att skadedrabbade Nathan Dawit gör sin första hemmamatch sedan den 5 oktober och att Odin Lindell är redo för spel igen är även Mannos Nakos tillbaka i det röda linnet.

Guarden, som inledde årets säsong i KFUM Uppsala Basket i basketettan, är mer än redo.

– Det är väldigt mycket nytt. Att lära känna varandra kommer vi att göra så småningom, men oavsett vad kan man alltid spela hårt. Och jag spelar alltid hårt oavsett vilka jag spelar med och mot och jag hoppas att det kan smitta av sig, säger Mannos Nakos, som inte vet vad han har att vänta sig i matchen mot BC Luleå.

– Jag har tränat med laget under en månads tid, men den enda jag har spelat med förut är ju Axel Nordström. Det är mycket nytt, både för oss spelare och för coacherna. Jag hoppas ändå att vi på något sätt kan komma ut och spela någorlunda tillsammans. Det har ju varit sisådär med det den här säsongen.

"Nya" Uppsala Basket förlorade tungt borta mot Norrköping Dolphins efter ett ras i den tredje perioden. Det som inledningsvis såg bra ut, blev precis som förr.

– Har man förlorat så många matcher som vi har gjort den här säsongen är det lätt att komma ifrån det man ska göra. Jag vill gärna komma in och hjälpa laget att undvika de där dipparna, säger Mannos Nakos.

Fjolårsfinalisterna BC Luleå har blandat och gett under första delen av säsongen, men tillhör den absoluta toppen av tabellen. Laget leds framför allt av amerikanerna Corban Collins och svenska landslagsspelarna Thomas Massamba och Denzel Andersson.

Mannos Nakos ser framemot den tuffa uppgiften – och han ser framemot att få spela i Fyrishov igen.

– Det spelar ingen roll hur länge man är borta från Fyrishov, det är alltid hemma, säger Mannos Nakos.