UNT har tidigare skrivit om den tidigare Siriusspelaren som spåddes gå i andra draftrundan när MLS-draften gick av stapeln i Chicago under natten till lördagen. Det blev dock en nervös väntan för mittfältaren Rydstrand när namn efter namn ropades upp och han själv fick sitta kvar och titta på. När Seattle klev upp för att göra draftens 44:e val ropades så äntligen hans namn upp.

– Det var en liten berg- och dalbana emotionellt. Vi visste att Seattle var ett hett alternativ, men det är klart att det tar lite på psyket att se 43 andra gå före en. Man börjar tänka lite om man ska behöva åka hem utan att bli draftat. Vi visste som sagt att Seattle hade ett intresse från början och det var hoppet. Sedan var det en jävla skön känsla, säger Rydstrand på telefon från Chicago.

Att Rydstrand sedan fick gå upp och hålla ett traditionsenligt tal framför alla i arenan störde honom inte i glädjeruset.

– Det var inte lika mycket folk där på slutet och det var för mycket schyssta känslor i det ögonblicket för att oroa sig för ett tal.

Seattle visade intresse för Rydstrand redan i samband med MLS Combine som hölls inför draften.

– Jag hade ett möte med hela Seattles tränarstab och de uttryckte ett intresse för min agent också. Det var så vi visste, men det lag jag lirade i under combinens första match hade en ganska risig match så då sjönk mina aktier. I den andra matchen gick det bättre så då svängde det nog tillbaka, säger Rydstrand som även berättar att San José Earthquakes fanns bland intressenterna.

Hur känns det att ha blivit draftad?

– Det är klart, i en form eller annan så är det stort. Samtidigt betyder det bara en chans att visa upp sig, inget som är skrivet i sten. Det är en mindre milstolpe i jakten på en större.

Rydstrand kommer om några dagar ansluta till Seattles försäsong med träningsläger i både Kalifornien och Arizona. Laget har sedan till den första mars på sig att bestämma om de vill skriva kontrakt med Uppsalamittfältaren eller inte.

Hur ser du på dina chanser?

– Jag är väldigt optimistisk och tror på det.

Rydstrand kommer till en klassisk svenskklubb i MLS. I Seattle spelar landslagsmittfältaren Gustav Svensson och tidigare har både Erik Friberg och kanske framför allt Fredrik Ljungberg representerat klubben.

– Det är ett etablerat MLS-lag som alltid lirar bra. De har en riktigt bra supportergrupp och snittar runt 40 000 per match. Västkusten är känt för att ha bra intresse så det blir kul att komma dit.

Under natten gratulerades Rydstrand av sina gamla vapendragare från Sirius Johan Andersson, Mathias Benker och Oscar Kindlund bland annat. Något vilt firande efter draften blev det dock inte.

– Jag tog lite bilder med ägaren, deras general manager och gjorde lite intervjuer. Sedan var det bara upp i morse och löpträna, säger Rydstrand.