Nike Bent har sex topp-tio-placeringar i världscupen och det är fartgrenarna som varit hennes styrka under karriären. Framgångarna har varit i både störtlopp och super-G och nu står förhoppningen till att hon ska lyckas även som tränare.
- Jag ser jättemycket fram emot detta, det ska bli kul med lite nya utmaningar även om det är trist att jag måste sluta tävla själv, säger Nike Bent som tillsammans med Jonas Lind blir ny tränare på elitidrottsprogrammet i Uppsala.
Knäproblem har satt stopp fört Nike Bent som därför valde en tränarroll för Uppsalaklubben.
- Jag känner de andra tränarna och ser fram emot att jobba i ett team med dem.

Men din karriär är över?
- Visst skulle jag kunna komma tillbaka men jag är 28 år och det här var ett tungt skadebesked och jag orkar inte ladda om mentalt.

USLK:s tidigare tränare Oscar Larson har blivit landslagstränare för herrarnas WC-lag och för att stärka upp organisationen i klubben har man sedan tidigare gjort klart med Andreas Johansson som sportchef och nu även fartprofilen Nike Bent som tränare.
- Hon åker med oss till Norge i början av oktober och sedan hoppas vi på ett långsiktigt samarbete, säger klubbens ordförande Bengt-Åke Ljudén.

Det alpina elitidrottsprogrammet utökar i år antalet platser för de unga talanger som kombinerar gymnasiestudier och alpin elitsatsning i Uppsala. Nu finns totalt 12 elever vid skidgymnasiet i Uppsala.
- Vi har varit i ett uppbyggnadsskede men nu är det fjärde året som vi rullar och nu är vi etablerade i Sverige och man ska veta att de flesta utövarna finns i Mälardalen, fortsätter Ljudén.

Förutom att man nu kan fortsätta utbilda talangerna på hemmaplan hoppas även klubben på ett lyft. Sedan tidigare har man lyckats bra på juniorsidan och enligt klubbens ordförande är nu ambitionen att vara med och slåss om nationella medaljer.
- Vi har behövt utveckla fartgrenarna hos oss och nu har vi stora förhoppningar om att lyckas med det.

Något mer du önskar?
- Ja, nu hoppas jag bara på en bra vinter.