Almtuna hade tre raka vinster vilket hade gjort att laget närmat sig just Björklöven på slutspelsplats. Och som de flesta känner till hade laget hållit nollan i lika många matcher. Men att allt har ett slut fick Almtuna bittert erfara på fredagskvällen. Efter en tät drabbning vann gästerna med uddamålet, 3–2.

– Löven tar in lite fler puckar på kassen och det kom nån studspuck här och där. Men det var en jämn match över 60 minuter och jag tycker att oavgjort hade varit rättvist, säger Gudmundsson.

Irritationen var stundtals hög – på isen och i båset. Från båda lagen ska sägas. Det märktes att det var viktiga poäng på spel.

Artikelbild

| Tony Mårtensson spelade fram till Almtunas första mål och styrde in det andra.

Men Gudmundsson vill inte peka på någon speciell situation som gjorde hemmalaget extra upprört.

– Jag är mest besviken att vi inte kunde ta tre poäng på hemmaplan, det är den största besvikelsen.

Puckinnehavet gick i omgångar mellan lagen och sett till målchanser blev inte Almtuna slagna i den här matchen. Hemmalaget hade tre rena frilägen där man borde ha fått utdelning. Alexander Bjurström lyckades inte göra mål på straff drygt fem minuter in på mittenperioden. Knappt fem minuter senare var Viktor Hertzberg (målskytt till 1–1 på en mycket fin framspelning av Tony Mårtensson) lika ren utan att lyckas överlista Mattias Pettersson i Löven-målet. Och i öppningen på den tredje perioden kunde Fredrik Forsberg skjutit 3–2 till hemmalaget på ett nytt friläge men han missade målet.

– Rent offensivt skapar vi tillräckligt men det är små marginaler, säger Gudmundsson som trots förlusten och ett antal missade målchanser sade sig vara nöjd med en hel del.

– Arbetet och energin fanns där hos killarna, precis som i de tre senaste omgångarna.

2–3-målet gjordes av en tidigare Almtuna-spelare, Sebastian Selin. Det kom 3.25 in på den tredje perioden när han slängde pucken mot mål ur en dålig vinkel och den slank in bakom Oscar Fröberg i hemmamålet. Det var svårt att se om pucken gick på någon utespelare först innan den hamnade i nät. Fröberg hade inte stått någon av de tre raka segermatcherna utan insläppt mål. Och målvakten fick en jobbig start på matchen när han släppte in en puck från nästan ingen vinkel alls i numerärt överläge.

Frågan är varför Fröberg stod och inte Arvid Ljung?

– Det är "Micce" (målvaktstränaren Michael Andreasson) som tar ut målvakterna till match och han hade väl feeling för det, säger Gudmundsson.