I den senaste matchen mot AIK klev Hanna Nordström in från start i Uppsala på en något ovan position. Hon brukar främst användas som tia, men fick nu spela som sittande mittfältare med Marika Bergman Lundin. Resultatet blev bra och Nordström kunde plocka fram en egenskap som inte många har, nämligen ett fruktat distansskott.

– Det var kul att få starta igen och kunna bidra till laget. Det var speciellt kul att möta AIK som är ett bra lag och spela på Friends Arena. Det var nära med mina skott och jag hoppas de går in nu i stället, säger Nordström.

Tre gånger laddade hon bössan från distans i matchen mot AIK och närmast var det i den första halvleken då hon träffade ribban.

– Jag gillar att skjuta och ofta kommer det bara naturligt. Det är bra att överraska motståndaren med ett distansskott, det är många som vill springa över linjen med bollen. Vi har många bra djupledsspelare och motståndarlagen sjunker lågt, då är det bra att tvinga upp de genom att skjuta också, säger Nordström.

Hur trivs du på den nya positionen?

– Jag har spelat där förut för många år sedan, men det var väldigt mycket nytt. Mycket ny positionering och lite rörigt i början, mycket springa. I halvtid tog vi tag i det och då var det riktigt kul.

Hanna Nordström är född och uppuxen i Norge, men flyttade till Sverige för fyra år sedan när hon var 15. I vintras lämnade hon Sätra i division I för spel med Uppsala.

– Jag har haft lite otur med skador och sjukdom så det har varit en tuff start på det sättet. Sedan är det mycket nytt, högre tempo att komma in i. Jag har fortfarande en bit kvar, men är på god väg, säger Nordström.

Uppsala ställs under lördagen mot nykomlingen Morön i Skellefteå. Sedan tidigare saknas skadade Agnes Nyberg och nu har både Ebba Costow och Angelina Thoreson blivit sjuka. Med till Skellefteå följer därför Emelie Löhman från F19.

Matchen sänds direkt på unt.se under lördagen med start 14.55.