Vid ställningen 4–4 och bara fem minuter kvar av den tredje perioden drog Sirius på sig två utvisningar. En halvminut senare hade Mullsjö gått ifrån till 6–4 och därmed satt sista spiken i Siriuskistan.
– Vi var lite på gång där så utvisningarna kändes lite onödiga från vår sida, jag vet inte om det var frustration över att vi inte lyckades få in bollen, säger tränaren Lars Jedheim.
– Jag tycker att den första utvisningen är lite billig med tanke på vilket skede av matchen det var. Samtidigt ska vi inte skylla på domarna, det har varit dåligt hela säsongen och vi kommer inte upp i någon standard, säger kaptenen Svenson.

Det började annars bra för Sirius som snabbt gick ifrån till 2–0 och sedan gick till pausvila med 3–1 i bagaget. Mullsjö kom tillbaka till 3–3 i den andra perioden och den avslutande akten blev ett ställningskrig. Ett krig som Sirius förlorade.
– Det var de där två utvisningarna som var matchen tyvärr, suckar en märkbart tagen Svenson.
Trots att det fortfarande finns en liten, liten chans till spel i superligan för Sirius trodde varken Svenson eller Jedheim på något mirakel de sista tre omgångarna.
– Det var sista tåget som gick, så ser det ut, säger Svenson.
– Nu är det nog kört. Vi hade ett sista halmstrå, ett halmstrå som Mullsjö tog ifrån oss, säger Jedheim.

Vad är det som inte har stämt under säsongen?
– Tabellen ljuger inte och vi är bevisligen superligans sämsta lag. Serien är bättre i år samtidigt som jag tycker Sirius är sämre än förra året i och med att vi tappade Billy Nilsson som gjorde en hel del poäng.

Det återstår tre matcher av säsongen för Sirius och att laget ska ta in åtta poäng på Jönköping är högst osannolikt.
– Vi ska göra vårt bästa i de matcher som är kvar även om vi nu åker ur serien. Nu kan vi spela avslappnat och det kanske hjälper, säger Jedheim som ändå var samlad efter förlusten.
– Så länge vi har en teoretisk chans ska vi så klart göra allt trots att det troligtvis inte kommer att räcka till nytt kontrakt. Vi måste visa lite stolthet nu, säger Erik Svenson.