Det har funnits intresse för bland annat den tidigare Geflebacken David Fällman, men när Sirius ”spikade” truppen med en mittback föll valet på Tim Björkström som senast spelat högerback i Östersund (utlånad från Djurgården).

– Vi har sökt en mittback och har jagat Tim länge. Det tog bara en stund för honom att bestämma sig, säger Lagerlöf om det senaste och sista (?) nyförvärvet.

Men det var ett tag sedan som Björkström spelade mittback?

– Ja, men han kan spela på alla positioner i backlinjen, och vi har en ambition om att vara lite mer flexibla än förra året när vi fick spela likadant nästan hela tiden. Vi vill kunna spela med trebackslinje ibland och med en fyrbackslinje ibland, och Tim kan spela på alla positioner i en backlinje. Han passar in bra och är en välskolad spelare sedan tiden i BP och har skaffat sig lite storklubbsrutin genom sina två år i Djurgården. Vi tror att han kan ta nästa steg hos oss.

Vilka kvaliteter har han som gör att han kommer att funka som mittback i Sirius?

– Han är en gedigen försvarsspelare. Han har spelat försvarsspel länge och är skicklig med bollen och har bra spelförståelse. Det är väl fysiken där det finns en del att göra, men det är mycket en mental fråga. Men det tycker jag att han utvecklade i Östersund i år där han kändes rejälare. Det är mycket det snarare än antalet kilon som är viktiga när man ska spela mittback. Vi tror att han har ytterligare steg att ta som en spelförande mittback hos oss.

Sammanlagt har Sirius i dagsläget 24 spelare under kontrakt (varav två målvakter), vilket är ett numerär som Thomas Lagerlöf är nöjd med.

– Man blir aldrig färdig som fotbollen ser ut nu för tiden, men det här är det som vi känner var den sista nödvändiga pusselbiten (Tim Björkström), sedan får vi ser vart det tar vägen med ”OP” (Oscar Pehrsson) och Johan (Eiswohld) framöver med deras skador. Det är inte alls omöjligt att det landar i någon ny spelare, men inte som det känns just nu. Nu är stommen på plats, säger tränaren.

Hur nöjd är du med truppen?

– Vi tycker att det känns väldigt bra. Men det är en ny grupp där vi och spelarna ska pinka in lite nya revir och börja jobba ihop. Det är där vi har tappat mest från förra året. Det var många som har lämnat som hade varit med i många år, och nu är det ny grupp. Nu har vi en hel vinter på oss och sätta ihop den och få att alla passa in i sina roller och bli bekväma med varandra.

Två spelare som inte anses tillhöra "stommen", men som förtsatt är aktuella är yttern Deniz Yaldir (senast Gusk) och målvakten Gustav Nyberg (AIK U19). Båda tränar med Sirius framöver.