Inledningen på allsvenskan har inte varit vad Dalkurd hoppats på.

Trots bra spel i många matcher så ligger laget sist – och det var ytterst svårt att hitta några ljusglimtar mot Elfsborg.

Det går liksom åt fel håll ...

– Elfsborg var bättre. Nu behöver vi semester för att samla kraft. Jag är ändå extremt optimistisk, säger tränaren Azrudin Valentic.

Det råder ingen tvekan om att det var tungt i Dalkurdslägret.

När Elfsborgstränaren Jimmy Thelin hade sammanfattat matchen så fick Valentic ordet – och han skakade bara på huvudet.

– Vad ska jag säga? Han har redan sagt allt ...

Thelin pratade om Elfsborgs fina insats och hur laget växte efter ledningsmålet.

– Det var mycket anspänning, mycket som stod på spel, säger han.

För Valentic var det ingen rolig kväll. Siffrorna talar sitt tydliga språk.

Man kan inte säga annat än att Dalkurd försökte, men det gick alldeles för sakta, särskilt i första halvlek. Elfsborg hade inga större problem med att försvara sig och ledningen (1–0) i paus var rättvis.

Det saknades spets i Dalkurd, detta trots att skyttekungen Mohamed Buya Turay var tillbaka efter en skada. Han var väl sisådär i sin comeback och blev utbytt i den andra halvleken.

Det kändes betydligt farligare när Elfsborg anföll. Laget gick rakare på mål och när Dalkurd öppnade upp sig tackade boråsarna.

Märkligt nog var det i andra halvlek som Dalkurd skapade det mesta och det klart bästa – märkligt för att det var då som Elfsborg ryckte ifrån.

– Visst, det var bättre i andra halvlek, men när 0–2 kom ... det var ett tufft mål. Vi skapade i alla fall en del riktigt bra lägen, säger Valentic.

När Simon Lundevall retfullt enkelt rullade in 3–0 för Elfsborg – klockan visade på 66 minuter – så avgjordes i princip matchen.

Nej, det här var inte Dalkurds kväll.

Spelmässigt har laget gjort några hyggliga matcher – för att inte säga bra – men den här gången gick det mesta emot, inte bara målmässigt.

I Dalkurd saknades målvakten Abdülaziz Demircan.

Han lär ha twittrat om vissa mycket känsliga politiska budskap. Han var inte ens med på bänken mot Elfsborg, men det är oklart om det bara beror på twittrandet. Nu var det knappast ersättaren Sixten Mohlins fel att laget föll så stort.