Uppsala Padelcenter har sedan ett par år tillbaka en framgångsrik verksamhet i Fyrislund med fem inomhusbanor och en utomhusbana.

Nu expanderar de – och bygger nytt i Librobäck. Fyra nya inomhusbanor ska stå spelklara till mitten av maj.

– Det är bara småsaker som är kvar på att göra-listan innan vi kan få ett startbesked. Mina ambitioner och förhoppningar är att öppna i Librobäck i mitten av maj, säger Andreas Ehrnvall.

Den stora invigningen sker dock under Uppsala Padel Weekend 6–9 juni där en deltävling i Swedish Padel Tour ska spelas över tio banor på Uppsala Padelcenter och i nya hallen i Librobäck.

Växtvärken är påtaglig för racketsporten. Uppsala Padelcenter är en del av Padelpartners som bygger banor i en egen fabrik utanför Norrköping och vågen av nybyggen sprids över hela landet.

– Sporten växer enormt och bara under den senaste månaden har vi sålt 34 banor i vår egen tillverkning, säger Andreas Ehrnvall.

Det har under flera år berättats om den snabbväxande racketsporten – och tempot har inte saktats ned.

– Problemet för oss är att vi möjligen växer för fort. Potentialen är enorm, men vi gör också mycket i Uppsala för att sporten ska växa, med många aktiviteter, många turneringar på helgerna och det blir fullt direkt. I sommar ska vi ha ett sommarläger med inriktning på padel och det är redan 80 barn anmälda, säger Andreas Ehrnvall.

Att just barn- och ungdomsverksamheten växer är något som Ehrnvall vill lyfta. Padeln växer oavbrutet som sport och tillgången till antalet hallar och banor likaså.

– Vi har haft 65 barn som har börjat med padel bara den här terminen. Det är stort och att vi nu kommer ha två hallar på två olika platser i Uppsala ser jag bara som positivt. Alla barn och ungdomar som bor på den sidan stan kommer ha det lättare att ta sig till en hall, säger Andreas Ehrnvall.