Krönika Nu kan Mikael Teurnberg sluta fundera – laget fungerar som det ska. Eller finns det planer på att göra någon förändring?

Jag tror inte att Teurnberg kommer att plocka runt i laget, men jag är lite sugen på att se unge ryssen Gleb Chugunov – och ska han in i laget så måste någon flytta på sig. Efter matchen i Kumla hade jag föreslagit Max Fricke, men nu får det bli Sam Masters.

Nu har jag förvisso ingen aning om hur Masters fungerar mentalt. Det finns inte någon anledning att testa Chugunov om Masters "går ner sig" och därmed inte kommer att leverera under resten av säsongen.

Det är nämligen inte Masters som är dålig, han tog 5+1 poäng på sina fyra heat mot Indianerna, det är bara jag som så gärna vill se vad Chugunov kan uträtta i den röd-vita rospiggsdressen.

Nu är den här verksamheten dock ingen lekstuga. Ska man plocka bort en förare ska det vara för att någon inte tar tillräckligt många poäng, och då är det förstås tveksamt om jag får se Chugunov redan nu.

Max Fricke var tillbaka i någorlunda fin form. Han har nog hängt löst ett tag med tanke på sina svaga resultat, men 8+3 ger honom en given plats i laget.

Annars var det kattens lek med råttan i den supersena matchen i Hallsta. Ett par krascher, där Indianernas Anders Thomsen blev liggande länge på banan, som gjorde att matchen drog ut på tiden.

Rospiggarna var ute efter revansch – och tog den sannerligen.

61–29 är siffror som talar sitt tydliga språk, och det hade inte spelat någon som helst roll om Thomsen kunnat fullfölja tävlingen.

Indianerna hade en fyrapoängsledning från mötet i Kumla i förra veckan och satsade på Adrian Miedzinski i den här matchen i stället för Piotr Protasiewicz. Veteranen "Pepe" har aldrig lyckats på Hallstaviksbanan, så bytet kändes helt rätt.

Nu blev det inte som lagledningen hade tänkt sig. Miedzinski körde in i tejpen, han snurrade i ett par heat och fick bara 2+0 poäng med sig.

I Rospiggarna var Robert Lambert en fröjd att se.

Här har britterna en ny Tai Woffinden, Mark Loram eller vad ni vill. Han är bara 20 år och kör ifrån allt och alla – hela tiden.