Ny förlust efter tapp i slutet

Almtuna tappade ledningen och segern i sista perioden. Tre raka mål gjorde att Karlskrona vann med 4–3 och Almtuna åkte på en ny förlust.

Almtuna förlorade för tredje matchen i rad.

Almtuna förlorade för tredje matchen i rad.

Foto: Håkan Lundh/Arkiv

Ishockey2019-11-13 21:47

Efter en stark andra period med två mål ledde Almtuna med 2–1 inför sista perioden.
Då tog det bara 29 sekunder för Karlskrona att kvittera och motståndarnas vändning fullbordades när Hampus Karlsson satte 3–2 med knappt nio minuter kvar att spela.

– Vi var inte påslagna i början av första och tredje perioden och det blev lite avgörande i dag. Sedan skapar vi lägen men Karlskrona har färre individuella misstag än oss i sista perioden och det straffar oss, säger Martin Gudmundsson, head coach i Almtuna.

Efter det gjorde Karlskrona sitt tredje raka mål då Janne Kivilahti och två medspelare kom helt fria mot Jesper Eliasson och satte 4–2.
37 sekunder senare reducerade Tobias Åhström efter en fin soloprestation då han tog sig förbi en motståndare och sprättade upp pucken i nättaket med backhand.

– Tredje perioden var ganska jämn men det handlar om att trycka dit de chanser man har. Vi försökte rida på vågen från andra perioden men lyckades inte med det, säger Martin Gudmundsson.

I slutet av matchen tog Almtuna ut målvakten i jakten på kvittering men lyckades inte skapa något riktigt tryck framåt. Utan Karlskrona höll undan och vann med 4–3 efter att Almtuna tappat i sista perioden.
Dessförinnan hade Almtuna vänt 1–0-underläge efter 29 sekunder till ledning med 2–1 men laget lyckades inte behålla ledningen och segern.

– Jag är såklart besviken över att förlora och tycker att vi ska kunna spela bättre när vi leder. Vi gjorde det bra som kom tillbaka i andra perioden och tog tag i matchen men sen blev det för många individuella misstag och för svagt försvarsspel, säger Martin Gudmundsson.

Förlusten var Almtunas tredje raka och laget har inte vunnit under ordinarie speltid på de sju senaste matcherna. 
Lagets tuffa bortafacit fortsätter med bara två segrar på tio bortamatcher och klubben står kvar på 20 inspelade poäng efter 19 omgångar.

– Vi har några saker som vi behöver rätta till och får prata med killarna om det till fredag. Det är viktigt att vara påslagna när pucken släpps, säger Martin Gudmundsson.

Närmast på fredag tar laget emot Västerås i Gränbyhallen.

Matchfakta

Karlskrona–Almtuna 4–3
(1–0, 0–2, 3–1)
Målen: 1–0 (0.24) Linus Karlsson, 1–1 (22.41) Villiam Haag, 1–2 (38.49) Sebastian Fakt, 2–2 (40.29) Niklas Johansson, 3–2 (51.32) Hampus Karlsson, 4–2 (53.33) Janne Kivilahti, 4–3 (54.05) Tobias Åhström. Publik: 1 739.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!