Precis som mot Högsbo förra helgen så gjorde Uppsala Basket en bra första halvlek. Det räckte dock inte utan Visby, som precis som Uppsala bara hade vunnit en match under säsongen inför fredagens matchen, drog ifrån under den andra halvleken och vann utan någon som helst dramatik till slut.

– Med deras fem importer så slåss de inte för att undvika nedflyttning tycker jag. Vi var bra i första halvlek, men fick sedan inte til returtagningen och gav bort för många bollar till deras importer, säger tränaren Janne Hänninen

Det skilde bara två poäng mellan lagen i paus då Visby ledde med 39–37. Sedan tog det stopp för Uppsala alltså.

Artikelbild

| Lina Claesson.

– Vi hamnade i många svårigheter och gjorde inte det som vi gjorde bra i första halvlek. Vi var inte tillräckligt starka mentalt för att fortsätta och sedan mötte vi en bra motståndare också. Deras amerikanska Anna Kelly (poängbäst med 24 poäng) tror jag bara satte tre treor på hela förra säsongen, men i dag gjorde hon fyra, fem. Vi måste fortsätta att jobba och bli bättre, säger Hänninen.

Redan nästa söndag väntar returmöte då Uppsala tar emot Visby hemma i Rosendalshallen.

– Vi är positiva. Vi har mycket mer att visa Uppsalapubliken. Vi måste bli bättre i returtagningen och ta hand om bollen, det är de två sakerna som definierar allt för oss nu, säger Hänninen.