Det blev bara tre segrar för Uppsalapubliken att bevittna på Studentarnas i år. I den sista hemmamatchen mot Sundsvall stod skyttekungen Johan Eklund för matchens enda mål. Ett mål som betydde Sirius femte förlust på hemmaplan, samtliga med uddamålet.– De flesta lagen har kommit hit och varit oerhört defensiva. Samtidigt är vi nykomlingar på den här nivån och vi lär oss, spelarna lär sig, säger Bergstrand.

Överlag var det en ganska sömnig tillställning på Studenternas. Kerim Mrabti var en av få som stack ut för Sirius. Han säger såhär om lagets hemmafacit:– Jag vet inte varför vi har haft det så tufft i år. Förra säsongen gick det så bra, men vi är också nykomlingar som man ska komma ihåg. Samtidigt det är något som måste bli bättre till nästa säsong.

Artikelbild

Under måndagens match fanns flera klubbar från högre upp i seriesystemet på plats och bevakade Siriusspelaren, som har ett år kvar på kontraktet med Sirius. Efter matchen fick han även beröm av tidigare klubbkamraten i Enköping, Sundsvalls Sebastian Rajalakso:– Jag sade till honom att han var jätteduktig, trygg med bollen, vänder upp och hotar så det är kul att se, säger Rajalakso vars Sundsvall nu har ett drömläge att ta steget tillbaka till allsvenskan på söndag då den sista omgången spelas.

För Sundsvall räcker det med oavgjort hemma mot Landskrona för att säkra allsvenskt spel 2015.– Det var jättetråkigt att förlora. Det hade varit kul att förstöra lite i toppstriden även om jag inte har någonting emot Sundsvall. De är ett jätteduktigt lag, säger Mrabti.

Artikelbild

För Sirius del återstår nu blott en match av säsongen, den mot Värnamo. Sirius ligger kvar på sjätteplatsen och vid seger, eller om de andra resultaten går lagets väg, säkrar man klubbens bästa placering i superettan någonsin.– Det visar att vi har gjort något rätt i alla fall. Den chansen ska vi verkligen försöka att ta, säger Kim Bergstrand.