Domen mot Sarfo kom den 8 juni då han dömdes till två år och åtta månaders fängelse för två fall av våldtäkt mot barn mot en 14-årig flicka. Den tidigare Siriusspelaren utvisas dessutom från Sverige efter avtjänat straff och får inte återvända på tio år. Domen överklagades av försvaret och under torsdagen kommer fallet att tas upp av Hovrätten.

– Försvaret har åberopat lite nya uppgifter och det sker nu vissa ytterligare utredningsåtgärder som försvaret har begärt. Jag vill inte gå in närmare på det, men det är ytterligare ett par personer som åberopats som vittnen av försvarssidan. Den tilltalade har också åberopat lite nya uppgifter, säger åklagare Rikard Darell till Fotbollskanalen

Sarfos kontrakt med Malmö FF sades upp kort efter att domen hade fallit i Tingsrätten och Malmö valde även att agera mot både spelaren och Sirius som säljande förening då man vill ha kompensation för övergången som kostade de regerande mästarna runt 14 miljoner kronor. Malmö FF skickade en skrivelse till Sirius som klubben besvarade och efter det har det inte skett någon mer kontakt mellan föreningarna.

Rättegången mot Kingsley Sarfo i Hovrätten inleds under torsdagen och väntas fortsätta en bit in i nästa vecka.