Storvretas skade- och sjukdomslista är lång. Det kunde ni läsa i UNT redan inför matchen. Man startade mot Höllviken med endast tolv utespelare och man avslutade den med elva efter att Michael Jansson fått åka till sjukhuset med en fotskada. Jansson hade rejält ont när han hjälptes av planen.

– Han ska åka och röntga foten nu, säger Harnesk efter matchen.

Kan den vara bruten?

Artikelbild

| Michael Jansson skadade sig och fick uppsöka sjukhus.

– Vi vill säkerställa att det inte är det. Han har ont och det är svullet. Vi hoppas att det inte är nån fara men man blir ju alltid lite orolig.

Höllviken hämtade upp 4–2 till 4–4 och matchen närmade sig slutet. Då utnyttjade Albin Sjögren (hans tredje mål i matchen) och Storvreta det enda numerära överläget som gavs i matchen. Och det genom en nykomponerade powerplay-formation. Man ställde Jimmie Pettersson längst bak för att styra spelet.

– Jimmie har ett jätteskott och ett snabbt passningsspel. Nu var Rasmus (Sundstedt) sjuk och vi tror att vi kan få ut lite mer av det (powerplay-spelet), säger Harnesk.

Pettersson berättar att måndagens träning var första gången han fick chansen att träna i den rollen.

– Det handlar om mycket fötter och snabba passningar åt sidorna där Tobbe (Gustafsson) och Nilsberth (Robin) kan skjuta, säger han.

Nu blev det istället alltså Sjögren som satte 5–4-bollen med lite drygt fyra minuter kvar att spela.

Henrik Stenberg kunde efter 18.21 definitivt säkra segern genom att sätta bollen i krysset efter en snabb fint.

– Det blev en höger-vänster dragning, säger han

Det var Stenbergs andra mål och tredje poäng i matchen. Men de egna poängen brydde han sig inte speciellt mycket om. De tre poängen till laget var viktigast, såklart, inte minst när det nu blev förlust i lördags mot Falun.

Segern satt hårt åt.

– Absolut, men jag kände aldrig oron. Alla segrar är viktiga och från nu är det bara segrar som gäller. Det kan se upp och ner ut i matcherna bara vi vinner, säger Stenberg.

Storvreta dominerade spelet matchen igenom men hade svårt att få till det riktiga flytet som man är van att se. Men inte så konstigt med tanke på att så många saknades och att det blev nya konstellationer.

– Nu blev det extremt rörigt. Vi fick gå på ojämna femmor och det är klart att det blir rörigt då, säger han.