En tät match hemma mot Köping (68–70) följt av en blytung storförlust i Nässjö (113–72). Uppsala Baskets nya coachduo Zlatan Hadziresic och Efongo Imbia har nu fått två veckor på sig att träna ihop med sina spelare.

– De här två veckorna har känts som en start på en ny säsong. Vi har försökt att implementera framför allt ett nytt offense. Vi vill spela på ett annat sätt än vad laget har gjort hittills och det tar tid. Vi vill bredda vår offensiva repertoar, säger Zlatan Hadziresic.

Hur har det gått?

– Det är svårt när man har varit åtta, nio spelare på varje träning, men vi är vid gott mod.

Fredagens motstånd, nykomlingarna Wetterbygden, har vunnit fem av femton matcher och ett av lagets stora hot är svenska landslagscentern Carl Engström. Den 216 centimeter långe och 129 kilo tunge 26-åringen kommer att bli tung att möta för Uppsala Basket.

– Han är inte ett offensivt vapen på det sättet, men är stor och Wetterbygden har en ganska bred trupp och rullar bra på åtta, nio spelare. De påminner ganska mycket om Nässjö och är starka hemma. Det är ett bra lag och framför allt är de samspelta, säger Zlatan Hadziresic.

Robert Bolander stukade foten under onsdagens träning och är ett frågetecken för spel, liksom fortsatt skadade Nathan Dawit. Uppsala kommer därmed till spel med åtta spelare.