För två omgångar sedan debuterade Jonas Lindberg för Sirius i matchen mot Göteborg som lagets vände till seger med 3–2.

Nyförvärvet hoppade in i den 69:e minuten och var på planen när två av målen kom och i sin första match för den blåsvarta klubben var han med om en otrolig vändning.

– Det var kul att inleda med en vinst och sättet vi gjorde det på var extra roligt. Jag kommer från Gais och har varit där i flera år så då är det alltid lite extra kul att slå Göteborg, säger Jonas Lindberg.

Artikelbild

I förra allsvenska omgången tog han plats i startelvan mot Dalkurd innan han byttes ut efter en dryg timmes spel. Tidigare i veckan blev det 77 minuter i cupmötet mot Strömsberg som Sirius vann med 4–0.

– Det var lite tungt mot Dalkurd då vi släppte in lite enkla mål men ändå var nära att komma tillbaka i slutet. Sedan var det skönt att få några minuter i cupen också och jag känner mig i bra form. Hur Sirius spelar fotboll med att rulla bollen på marken passar mig och jag har kommit in i det bra, säger Jonas Lindberg.

Lindberg värvades till Sirius från Gais i början av augusti och hans kontrakt sträcker sig över säsongen 2020. Under tiden i Gais spelade han två år i allsvenskan och då blev det ett mål på 26 match – tolv starter och 14 inhopp. Under våren blev det ett mål på 15 matcher (alla från start) i Gais och han hoppas på en fullträff i sin nya klubb.

– Det blir kul att åka till och spela. De är ett bra lag men vi ska åka dit, spela vår matchplan och göra så bra ifrån som möjligt. Jag hoppas kunna bidra till att vi styr spelet, kanske göra några poäng så att vi vinner matcher och vi får inte vara rädda att spela runt bollen när vi har den, säger Jonas Lindberg.

Sirius kommer närmast från en 4–0-seger mot Strömsberg i svenska cupens andra omgång som innebar att klubben är klart för vårens gruppspel. I allsvenskan sprack lagets segersvit på fyra matcher då man i förra helgen förlorade med 2–3 mot Dalkurd – detta trots att man gjorde två mål under sista tio minuterna.

– Vi har tro och hopp om att göra livet surt för svenska mästarna och ska försöka göra en perfekt match, det är dock inte säkert att vi slår Malmö även om vi gör det. Men vi ska vara väldigt jobbiga och göra det svårt för dem att skapa målchanser medan vi lyckas hålla i bollen själva och skapar lägen framåt, säger Kim Bergstrand, tränare i Sirius.